Bu yıl 2 bin 500 yeni öğrenciye daha hizmet verecek olan Maltepe Üniversitesi yeni akademik yıla “Merhaba” dedi.

Üniversitenin Dr. Reşit Galip Salonu'nda yapılan açılış törenine öğrencilerin yoğun katılımı vardı. Akademisyenlerin de hazır bulunduğu tören, Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar'ın konuşmasıyla başladı.

Akademik camianın her yeni yılın başında kendini yeni bir hayata başlıyor gibi hissettiğini söyleyen Prof. Dr. Karasar, "Bu yıl 2 bin 500 yeni öğrencimiz var. Onlar da varolan öğrencilerimizle birlikte yoğrulacaklar. Daha sonra onları gerçek hayata yolcu edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere atfettiği önemi biliyor ve bugünün önemini ona göre kavrıyoruz. Türkiye'nin özellikle yakın zaman içerisindeki teknolojik olarak kalkınması, gelişmesi için bu genç nesle ve akademik camiaya büyük görev düşüyor. Biz bu görevin bilinciyle ülkemizi daha iyi seviyelere getirecek öğrencileri Maltepe Üniversitesi çatısı altında yetiştirecek ve onları Türkiye Cumhuriyeti'nin çeşitli pozisyonlarındaki hayatlarına hazırlayacağız" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından geçtiğimiz yıl kültür, sanat ve spor alanında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Tören müzik dinletisi ve öğrenciler için hazırlanan oryantasyon programı ile devam etti.

(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)