Turgay İPEK/EZURUM, () - ERZURUM Özel Aziziye Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Nihat Emeksiz, 500 tam puan alarak LYS Türkçe-Sosyal (TS1) alanında Türkiye birinci oldu. Emeksiz, "Başarı ekip işidir" dedi.
Turgut Özal veya Fatih Üniversitesi'nde hukuk okumak istediğini belirten Ahmet Nihat Emeksiz, sınavlara girecek öğrencilere düzenli çalışmalarını, başarıyı tescillemiş bir okulda yakalabileceklerini söyledi. Okuldaki arkadaş grubuyla LYS'ye çalışırken Türkiye birincisinin kendi içlerinden birinin çıkacağına inandıklarını kaydeden Ahmet Nihat Emeksiz şöyle konuştu:
"Çok çalıştık. Aramızdan birinin 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu çıkacağına inanıyorduk. Ama bunun kim olacağını bilmiyorduk. Sonuçlar açıklandığında 500 tam puanı alan ben oldum. Bunda ailemin, öğretmenlerimin, okulumun, dershanedeki hocalarımın çok büyük emek ve katkısı var. Bu başarıyı bir kişiye mal etmek olmaz çünkü bu ekip işidir. Çok heyecanlıyım."
EMEKLİ ÖĞRETMEN BABA: ÇOK MUTLUYUZ
Emekli öğretmen olan 3 çocuk babası Ahmet Emeksiz, oğlunun elde ettiği başırıdan çok mutlu olduklarını söyledi. Oğlunun da içlerinde bulunduğu çalışma grubunda 500 tam puan alacak birilerinin olduğuna inandığını kaydeden baba Emeksiz şunları anlattı:
"Öğrenciler öğretmenleriyle uyumlu bir şekilde çalışıyordu. Birbirlerine çok yardımcı oluyorlardı. İşin gerçeği diğer arkadaşlarının da bu başarıyı yakalayacağını biliyordum. Çok sürpriz olmamakla beraber o arkadaşlarının da desteği ile bu başarının geldiği kanaatindeyim. Doktorun reçete vermesi gibi, okul ve öğretmenlerin verdiği direktifler doğrultusunda çalıştılar."
Özel Aziziye Koleji yöneticileri, LYS'de yüksek puan alan öğrencilerini plaketle ödüllendirdi.

FOTOĞRAFLI