Genç Başarı Eğitim Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) destekleriyle, lise öğrencilerine yönelik uygulanan 3x Programı: Gençlerin İş Gücüne Etkin Katılımı, Finansal Okur Yazarlık ve Girişimcilik Yeteneklerinin Arttırılması Projesi ile gençleri iş dünyasına ve profesyonel hayata hazırlamaya devam ediyor.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, 60 yıldır 122 ülkede başarıyla uygulanan “Genç Başarı (Junior Achievement) Şirket Programı” kapsamında, İSTKA, Türkiye’de Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYIAD), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Girişimcilik Derneği, BOEING, MetLife ve Citi Foundation işbirliğiyle 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü TORIUM Alışveriş Merkezi’nde düzenleyeceği Ticaret Fuarı’nda öğrencileri, öğretmenleri ve iş dünyası gönüllülerini bir araya getirecek.

Lise öğrencilerine “iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesi” yaşatmayı amaçlayan ve öğrencilerin yaparak öğrenme motivasyonu, kişisel beceriler, takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okur-yazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedefleyen “3X Programı”nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 61 okuldan 80 Genç Başarı Şirketi, En İyi Stant, En İyi Satış/Pazarlama, En Yaratıcı Ürün ve genel klasmanda En İyi Şirket ödülleri kategorilerinde yarışacaklar.

Fuara katılan şirketler, Hatice Kal (TOBB Kadın Girişimciler Kurulu), Doğan Taşkent (Arkan&Ergin), Ali Gürdal (MNG Kargo), Aydın Bırık (Turkcell), James R. Moore (The Boeing Company) ve Minhac Çelik’ten (Microsoft Türkiye) oluşacak jüri tarafından En İyi Stant, En Yenilikçi Ürün ve MetLife En İyi Satış Pazarlama Ödülü kategorilerinde değerlendirilecek.

Toplamda en yüksek puanı alacak olan şirket, temmuz ayı içinde Berlin’de “Avrupa Yılın Şirketi” yarışmasına katılmaya hak kazanacak.

Genç Başarı Eğitim Vakfı hakkında
1919 yılında Amerika’da kurulan ve bugün dünyada 123 ülkede faaliyetlerini yürüten ‘Junior Achievement (JA) /Genç Başarı’ organizasyonu üyesi olarak, Türkiye’de 1999 yılında kurulmuştur. Brüksel’de bulunan Genç Başarı Avrupa (JA Europe) merkezine bağlı olarak faaliyet gösteren Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.
Genç Başarı’nın misyonu; iş dünyası ve profesyonel hayat ile ilk- orta okul ve lise seviyesinde öğrencileri buluşturmak, köprü vazifesi görmek, gençleri, özgüvenleri yüksek, yetkinlikleri arttırılmış bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır. Genç Başarı, ”yaparak öğrenmeye dayalı” girişimcilik ve finansal okur yazarlık odaklı programlar tasarlar ve uygular.