KIBRIS Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek ve Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Serdal Gündüz, üniversitenin Güzelyurt Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenledi. KKTC medyası ile bir araya gelen KSTU yönetimi, üniversite hakkında detayları paylaştı ve kurumun yeni yol haritasını çizdi.



Prof. Dr. Çiçek sözlerine, üniversiteye en çok yöneltilen ‘Neden Güzelyurt’ sorusuna yanıt vererek başladı. “Eğitim adası olması pozisyonunda olmamıza rağmen, Güzelyurt üniversite yoğunluğunun en az olduğu bölgeydi” diyen Çiçek bölgenin ekonomik yatırımlardan yıllarca uzak kaldığını belirtti. Üniversite olarak Güzelyurt’a ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Çiçek, “Daha ilk yılımızda bölgeye, halka, ekonomiye büyük katkılar sağlamaya başladık. Bu fayda, gün geçtikçe daha da artarak devam edecek” dedi. Bir sağlıkçı olarak, alanında uzman bir üniversitede görev aldığını belirten Prof. Dr. Çiçek, “Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi gerçek anlamda sağlık eğitiminin merkezi olacak. Eğitimin merkezi olarak gösterilen İstanbul’da bile bu örnekte belki birkaç yer vardır. Altyapımızla, laboratuvarlarımızla çok farklıyız o yüzden de çok iddialıyız” diye konuştu.



“17 HASTANE İLE PROTOKOL İMZALADIK”



Sağlık sektöründe en çok karşılaşılan sıkıntıları hatırlatan ve yerinde uygulamanın önemini vurgulayan Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Çok iyi bir eğitim verseniz bile, uygulamanız yeterli değilse bu bir sorundur. Üniversitemiz gerçek anlamda teori ve pratiği bir araya getiriyor. KKTC ve Türkiye’de toplam 17 hastane ile protokol imzaladık. Öğrencilerimizin hepsi, en iyi yerlerde staj yapma fırsatı bulacak, kendilerini yetiştirerek mezun oldukları takdirde hiçbir öğrencimiz iş arama sıkıntısı yaşamayacak. Üniversiteler 25 yılda emekler, 50 yılda koşar derler. Evet, 20 yıl önce böyleydi. Ama artık dünya ve bilim hızla gelişiyor. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay. O yüzden üniversiteler birkaç yılda emekleyip, birkaç yılda koşmayı başarabilmeli. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi de bu hızlı gelişimin örneği olacak.”



“GÜZELYURT’A YAPTIĞIMIZ YATIRIM 100 MİLYON LİRAYA ULAŞACAK”



KSTU Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Dr. Serdal Gündüz ise yaptıkları eğitim yatırımın rakamlarını paylaştı. Sadece üniversitenin 27 milyon lira yatırım maliyetine ulaştığını söyleyen Dr. Gündüz, “Tüm yatırımı kendi öz sermayemizle gerçekleştirdik. Üniversite, yurt ve yeni inşa edilecek ek yapılarımızla sadece bu bölgedeki yatırımımız 100 milyon liraya ulaşacak. Bu dev yatırım ile Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Güzelyurt’a vurulmuş bir mühürdür” dedi.



Öğrenci politikalarından da söz eden Gündüz, üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının değil, bu üniversiteden yetişen gerçek anlamda sağlıkçıların oranıyla ilgilendiklerini belirtti. “Önceliğimiz nicelik değil, nitelik” diyen Gündüz, sadece diploma veren bir üniversite olmayacaklarını, topluma faydalı nesiller yetiştirecek bir eğitim kurumu olarak yollarına devam edeceklerinin altını çizdi.



KSTU YENİ DÖNEMDE LEFKOŞA’DA



Üniversitenin yeni yol haritasından da söz eden Gündüz, “Güzelyurt bizim merkezimiz, fakat gelen talepler de çok fazla. Bu nedenle yeni dönemde Lefkoşa Kampüsü projemizi de hayata geçireceğiz. Dikkat çeken bir kampüs çalışmamız var” dedi.



“TAM DONANIMLI BİR ÜNİVERSİTE, GÜÇLE BİR AİLE”



Üniversitenin eğitim sektörü için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen KSTU Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanı Emrah Adaklı, “Burası tam donanımlı bir üniversite. Güçle eğitim kadrosu ve ilk dönem öğrencileri ile de güçlü bir aile” dedi.



(FOTOĞRAF)