Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS merkeze bağlı Ölçülü Köyü'ne ilk ataması yapılan Trabzonlu Edanur Çelik ile Tekirdağlı Tugay Karsatlı okuldaki meslektaşları ve öğrencilerinden sonra, evleri tek tek dolaşarak halkla tanıştı. Öğretmenleri bağırlarına basan köy sakinleri, "Artık onlar da bizim evlatlarımız oldu" dedi.
Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki, 3 bin nüfusu ve 400 hanesi bulunan Ölçülü Köyü yeni öğretmenlerini sevinçle karşıladı. 150 öğrenci, 2'si idareci olmak üzere toplam 11 öğretmeni bulunan Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu’na ataması yapılan 22 yaşındaki Edanur Çelik ile 23 yaşındaki Tugay Karsatlı, öğrencileriyle tanıştı ve ilk derslerini işledi. Nazlı- İsmail Çelik çiftinin 4 çocuğundan biri olan Edanur Çelik ile Sevtap- Faruk Karsatlı’nın iki çocuğundan biri olan Tugay Karsatlı okul Müdürü Yüksel Geçener ve bazı öğretmenlerle birlikte ev ev dolaşıp halkla tanıştırıldı.
Öğretmenleri kapıda karşılayan Köy Muhtarı'nın eşi Hatun Taşkıran ile çocukları çay ve çeşitli ikramlarda bulundu. Köylüler, "Öğretmenlerimiz hoş gelmişler. Artık onlar da bizim evlatlarımız. Her sıkıntılarında bizlere gelsinler. Bizler her konuda öğretmenlerimize yardım ediyoruz. Onları bağrımıza basıyoruz" dedi.
Okul Müdürü Yüksel Geçener ise öğretmenleriyle birlikte köyde gezip aileleri ziyaret ederek tanıştırdıklarını belirtti. Müdür Geçener, "Köyümüze yeni atanan öğretmenlerle köy gezisi ve ziyareti yapmak istedik. İlk önce muhtarımızın evine geldik. Bizlerle güzel ilgilendiler, onlarla dertleştik, sohbet ettik, tanıştık. Öğretmenlere her konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Biz de memnun kaldık, kendilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
Köyün çiçeği burnunda öğretmenleri de gördükleri ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi. Öğretmen Edanur Çelik, "İlk görev yerim burası. Şu an için çok memnunum. İnşallah hep böyle devam eder. Her yerde bize ihtiyaç var. O yüzden öğretmen arkadaşlarım da yer ayrımı yapmasınlar. Her yeri gönül rahatlığıyla yazabilirler" dedi.
Öğretmen Tugay Karsatlı da "İngilizce öğretmeni olarak bu köye atandım. İlk başta buralar için ön yargılarım vardı ama buraya geldiğimizde köylüleri tanıdıkça ön yargılarım yıkıldı. Tüm meslektaşlarıma korkmadan bu yörelere gelmelerini öneririm" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI