Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Konukoğlu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptıran 51 öğrenci, beyaz önlük giyme töreniyle eğitime başladı.
Konukoğlu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için tören düzenlendi. Törende fakültenin ilk olma özelliğini taşıyan 51 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.
Törende konuşan Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, fakültenin ilk öğrencilerine beyaz önlük giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sanko grubunun en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. İşin maddi yönünü düşünseydik, üniversiteyi İstanbul’da kurardık ve tıp ile başlamazdık. Çünkü en zoru, en pahalısı ve en meşakkatlisi tıptır. Ama bizim gayemiz Gaziantep’te sağlık alanında çıtayı daha yukarı çekmek" dedi.
Öğrencilere evlat gözüyle baktıklarını anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:
"Talebelerimizi inşallah ileride hocalarımın yerinde görmek isterim. Çünkü mutlu olmanın en güzel yollarından birisi hırslı olmaktır. Tabii bu hırs aklı geçmeyecek. Bu bölgenin kalkınması için sizleri ilerde profesör ve başka üniversitelerde görmek isterim. En mutlu olduğum şeylerden birisi, bin 500 burslu öğrenci okutuyoruz. Bunlar mezun olduğu zaman, benim oğlum, kızım mezun oldu gibi mutluluk yaşıyorum."
Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise şunları söyledi:
"Bugün öğrencilerimiz, hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardan beri gelen bir gelenek, usta hekimler çırak hekimlere önlük giydirirler. Ustalar bu önlüğü giydirmekle, 'Ben seni çıraklığa kabul ediyorum, hekim adayı olmayı hak ettin' derler. Öğrenciler de bunu giyerek 'Biz bu hikmeti hak etmek için elimizden geleni yapacağız, gece gündüz çalışacağız' diye söz verirler."
Konuşmaların ardından öğrenciler beyaz önlük giyerek eğitime başladı.

FOTOĞRAFLI