KAYSERİ Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Per, yıllar önce kurulmuş köklü üniversitelerde bile öğretim üyesi yetersizliğinin giderek sorun oluşturmaya başladığını belirterek, ''Kurulmakta ve gelişme aşamaları yaşayan 41 üniversite için emeklik yaşı 75’e yükseltilmiştir. Diğer üniversitelerde emeklilik yaşının 70’e yükseltilmesinin öğretim üyesi açığını kapatma yönünden yararlı olacağı düşüncesindeyiz'' dedi.
Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Per, Sağlık Bakanlığı tarafından üniversite öğretim üyelerinin açmış olduğu özel muayenelerin kapatılacağı ve üniversite hastanelerinde özel muayene ve ameliyatlara son verileceği yönünde çalışma başlatılacağının kamuoyuna duyurulduğunu anımsatarak, ''Kayseri Tabip Odası olarak üniversitelerde tam gün yasasının uygulanması gerektiğine inanmaktayız. Ancak tam gün yasası uygulamaya geçirilirken, üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu mali krizin giderilmesi gerekmektedir. Bir çok üniversite hastanesi borçlarını ödeyememekte veya çok geç ödemeye gayret etmektedir. Problemin çözümü için TC Sağlık Bakanlığı, YÖK, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun acil eylem planı oluşturması gecikilmeden hayata geçirilmelidir. Özellkle piyasa fiyatlarının çok altında belirlenen SUT fiyatları normal düzeylere yükseltilmelidir. Üniversite Hastaneleri mali krizden çıkarılınca tam gün yasası ile öğretim üyeleri normal ücret almaya başlayacak, çalışma şevki ve temposu hızlanacaktır'' ifadelerini kullandı.
Diğer bir önemli problemin de öğretim üyesi açığı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Per, ''Yıllar önce kurulmuş köklü üniversitelerde bile öğretim üyesi yetersizliği giderek sorun oluşturmaya başlamıştır. Kurulmakta ve gelişme aşamaları yaşayan 41 üniversite için emeklik yaşı 75’e yükseltilmiştir. Diğer üniversitelerde emeklilik yaşının 70’e yükseltilmesinin öğretim üyesi açığını kapatma yönünden yararlı olacağı düşüncesindeyiz'' dedi.

FOTOĞRAFLI