Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, bir grup veli Sakarya Ortaokulu'nda sınıf kapılarının kırık olduğunu ve kaloriferlerin yanmadığı için çocuklarının kabanları ile eğitim gördüğünü iddia etti. Veliler tepkilerini topladıkları imzalarla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceklerini söyledi.
Kozanlı Mahallesi'nde bulunan 11 derslikli Sakarya Ortaokulu'nda eğitim gören 350 öğrenciden bazılarının velileri, öğle saatlerinde okul bahçesinde bir araya geldi. Okulun bakımsızlıktan döküldüğünü, sınıf kapılarının yerinden söküldüğünü anlatan veliler, kaloriferlerin yakılmadığı için çocuklarının kabanları ile ders gördüğünü ifade etti. Yaşanan sorunlara ilişkin okul yönetiminin duyarsız kaldığını da öne süren öğrenciler, "Çocuklarımız burada geleceğe hazırlanıyor. Ancak, kaloriferler yakılmadığı için titreye titreye ders görüyor. Kaloriferlerin yakılmadığı gibi sınıfların kapıları da kırık, her yer dökülüyor. Okul yönetimi ise buna duyarsız kalıyor. Ayrıca okulun bahçesinde sürekli madde bağımlıları dolaşıyor ve çocukları rahatsız ediyor, bu sorunla da maalesef ilgilenilmiyor" dedi.
Öğrenci velileri daha sonra kendi aralarında yaşadıkları sorunları yazdıkları kağıtları imzaladı ve toplanan imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vererek gereğinin yapılmasını isteyeceklerini kaydetti.
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okuldaki ısınma probleminin oluşan arızadan kaynaklandığını ve giderilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını bildirdi.

FOTOĞRAFLI