Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, hayırseverler tarafından 3'ü kent merkezine 1'i Pazarcık İlçesi'ne yaptırılan toplam 90 derslikli 4 okul, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. 
İşadamı Mehmet Balduk tarafından babası Arif Balduk adına yaptırılan 24 derslikli, Sami Kervancıoğlu tarafından yaptırılan 24 derslikli, Melek İpek tarafından yaptırılan 18 derslikli ilk ve ortaokulu ile Kipaş Holding tarafından Pazarcık İlçesi'nde yaptırılan 24 derslikli çok programlı lise düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Kent merkezinde yaptırılan Arif Balduk İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törene; Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve veliler ile öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, ilk önceliklerinin mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bir ülkenin kendini nasıl tanımladığını ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığını en önemli göstergelerinden birisi eğitimdir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak rekabette üstünlük sağlamak amaçlıyla amansızca bir yarış vardır. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olmasını ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilme için iyi bir eğitim sisteminden ve bulunun başarılı bir şekilde uygulanmasından geçer. Eğitimde birinci hedefimiz hiçbir zaman çok çok akademik yönden başarılı insanlar yetiştirmek değil, tabi ki öyle bir amacımız var. Ama birinci önceliğimiz öncelikle iyi insanlar ve mutlu bireyle yetiştirmek. Biz iyi ve mutlu insanlar yetiştirdiğimiz zaman akademik başarı zaten bununla beraber gelecektir."
Vali Şükrü Kocatepe ise işadamlarının desteğiyle kentte birçok dersliğin eğitim ve öğretime kazandırıldığını ifade ederek, "Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılında 15 bin 281 okulda 12 bin 437 öğretmenimizle gözetiminde 265 bin 477 öğrencimiz eğitim öğretime başladı. Ben hayırsever işadamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Hayırsever işadamı Mehmet Balduk da eğitime kazandırılan okuldan hayırlı ve faydalı insanlar çıkmasını umduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, işadamı Mehmet Balduk’a plaket, eşi Sibel Balduk ise kahve takımı hediye etti, daha sonra Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ve beraberindekilerle ve okulun açılışını yapıp sınıfları gezdi.

FOTOĞRAFLI