Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından 115 okulda eğitime başlayan 3 bin 300 ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte anasınıfı ve ilkokula başlayan öğrencilere içerisinde defter, kalem, silgi ve kırtasiye malzemesi bulunan çanta dağıtımı yapıldı. Barbaros İlkokulu'nda düzenlenen törene; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve veliler ile öğrenciler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Vali Şükrü Kocatepe, kentte hayırseverlerin desteğiyle bin 700 derslik inşaatının devam ettiğini belirterek, "Eğitime yapılan her türlü desteğe her zaman coşkuyla, sevgiyle koşuyoruz. Çünkü bu yavrular geleceğimizi bize verecekler. Daha doğrusu biz onlara bugün iyi bir eğitim imkanı sağlayabilirsek, iyi şeyler öğretebilirsek bundan sonraki yaşamımız da o kadar güzel olacak. Bu nedenle eğitim konusunda her türlü destek kutsaldır. Biz de bunun bir neferi olarak hep birlikte el ele gönül gönüle çalışıyoruz" dedi.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Kitaplarımız devletimizden, çantalarımız, kalemlerimiz, defterlerimiz de belediyemizden bizden olsun istedik. İçlerinde defterleri, kalemleri boya kalemleri hepsi mevcut. Bu çalışmamız 115 tane okulumuzda devam ediyor. Yani 3 bin 300 tane çanta, içindeki muhteviyatıyla beraber bütün okullarımıza dağıtılmaya başlandı. Müdürlerimize çantalarımızı teslim ettik. Onlar da kayıt için okula gelen velilere Onikişubat belediyemizin hediyesi olarak bu çantaları takdim ettiler."
Konuşmaların ardından Vali Kocatepe ile Belediye Başkanı Mahçiçek tarafından öğrenciler çantaları verildi.

FOTOĞRAFLI