Sadece akademik anlamda değil sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı, toplumsal duyarlılıkları gelişmiş gençler yetiştiren Irmak Okulları’nın iki öğrencisi Doğuş Bilim Olimpiyatları’nda üstün başarı gösterdi.

İlköğretim öğrencilerine yönelik fen ve matematik alanlarında düzenlenen Doğuş Bilim Olimpiyatları’na katılan Irmak Okulları 7. sınıf öğrencileri Begüm Ortaoğlu ve Öykü Zümra Mete, 500 öğrenci arasından 2. ve 3.’lük elde etti.

Irmak Okulları 7. sınıf öğrencileri Begüm Ortaoğlu ve Öykü Zümra Mete Doğuş Eğitim Kurumları’nın düzenlediği Bilim Olimpiyatları’ndan başarıyla döndü.

Geçtiğimiz Mart ayında iki aşamalı sınav olarak gerçekleşen Bilim Olimpiyatları’nın sonuçları 29 Nisan’da açıklandı. Doğuş Üniversitesi tarafından hazırlanan sorulardan oluşan İstanbul’un farklı okullarından yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı bu zorlu olimpiyatlarda, Irmak Okulları öğrencilerinden Begüm Ortaoğlu 2.liği ,Öykü Zümra Mete ise 3.’lüğü elde etti.


“Öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendiriyoruz”


Bilim Olimpiyatlarına katılarak sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda da sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı olan öğrencilerinin yeteneklerini en doğru biçimde ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Irmak Okulları Müdürü Meral Bilgin, “Biz öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendirmeyi esas alan bir kurumuz. Matematik ve fen alanında olduğu gibi sosyal alanda da çok yetenekli öğrencilerimiz var ve onların da yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Irmak Okulları olarak sadece akademik anlamda değil sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı toplumsal duyarlılıkları gelişmiş gençler yetiriyoruz. ” dedi.

Doğuş Eğitim Kurumlarınca her yıl düzenlenen Bilim Olimpiyatları, fen ve matematik alanındaki başarılı öğrencilerin potansiyellerini erken yaşta keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor.