Iğdır Üniversitesi 5. Dönem Mezunlarını Muhteşem Bir Törenle Uğurladı.

Iğdır Üniversitesi, Karaağaç Yerleşkesinde düzenlenen muhteşem bir Mezuniyet Töreni ile 5. Dönem Mezunlarını uğurladı.

Geleneksel Bahar Şenlikleri çerçevesinde Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinde düzenlenen Mezuniyet Törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır Üniversitesi Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz, , Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurhan Akyüz, Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Kaya, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ösmetullah Arvas, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri, Iğdır’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğrenciler ile birlikte evlatlarını mezuniyet törenlerinde yalnız bırakmak istemeyen aileler katıldı.

5. Dönem Mezuniyet Töreni Üniversite Birincisi Elif Güreyik’in konuşması ile başladı. Iğdır Üniversitesi 5. Dönem mezunları adına söz alan Üniversite birincisi Elif Güreyik’in yaptığı konuşmada, kendilerini yetiştirmek için büyük çaba sarf eden hocalarına ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Iğdır Üniversitesini bundan sonra mezunları olarak temsil edeceklerini belirten Güreyik “Bu gün buradan ayrılıyoruz ama ömrümüzün sonuna kadar bir parçamız da burada olacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.




Tören, Dönem Birincisi Elif Güreyik’in mezunlar adına yaptığı konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın kürsüde yerini alması ile devam etti. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasına Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan menfur saldırıyı kınayarak başladı. Sözlerine Iğdır Üniversitesinin kuruluşundan bu yana elindeki imkânları geliştirmek için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak devam eden Rektör Prof. Dr. Yılmaz “Bu gün mezuniyet törenimize teşrif eden davetlilerimiz ile birlikte, mezunlarımızı yeni hayatlarına uğurlamanın coşkusunu paylaşmaktayız. Eğitim öğretim faaliyetlerimizi gerçekleştirirken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, öğrencilerimize gelişmiş üniversitelerin sahibi olduğu imkânları sunmak için büyük çaba gösterdik. Bu konuda büyük gayret gösteren çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime, onları hayata hazırlamak için ellerinden geleni esirgemeyen ailelere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Iğdır Valisi Ahmet Pek’ de törendeki konuşmasında;

“Bu gün, hayata iyi nitelikler kazanarak hazırlanmış olan gençler ile beraber olmak beni mutlu etti. Henüz kendisi de çok genç olan Iğdır Üniversitesinden mezun olacak gençlerimizin, gelecek yıllarda ülkemize ve dünyaya büyük katkılar sunacaklarına inanıyorum. Geleceğimiz için büyük önem taşıyan geçlerimizin yetişmesinde sorumluluklar üstlenen tüm öğretim elemanlarına ve en önemlisi ailelerine teşekkür ederim. Bu gün mezuniyet sevinçlerini paylaştığım genç arkadaşlarımı mezun olmalarından dolayı kutluyor, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir ömür dilerim” dedi.

Vali Ahmet Pek ’in konuşmasını tamamlamasının ardından bulunan fakülte ve yüksekokullarının dereceye giren mezunlarına protokol üyeleri tarafından Iğdır Üniversitesinin hediyeleri verildi.



Törenin bu bölümünde Üniversite birincisi Elif Güreyik’e Vali Ahmet Pek, ikincisi Mustafa Karatay ve üçüncüsü Sultan İpek’e Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından plaketleri ve Üniversitenin armağanı olan tablet bilgisayarlar hediye edildi.. Diğer bölüm birincilerine ödüllerini Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurhan Akyüz ve Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile birlikte Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin verdi.

Törenin sonunda ise, öğrenciler havaya kep atma geleneğini yerine getirerek mezuniyetlerini coşku ile kutladılar.