ANKARA, () - EĞİTİME destek veren vakıflar arısında yer alan İbrahim Çeçen Vakfı (IC), on yıldır 10 binin üzerinde öğrenciye destek verdiğini açıklarken vakıf bu yıl da yüzlerce başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciye burs vermeye hazırlanıyor.

IC Vakfı bu yıl da, burs için vakfa destek sağlayacak gönüllüleri ve kendilerine başvuracak başarılı öğrencilere çağrı yaptı.

Başbakanlık bursu ile aynı rakamları sunan IC Vakfı, karşılıksız olarak her yıl Lisans Bursu, İlköğretim Bursu, Yüksek Lisans Bursu, Yurtdışı Yüksek Lisans Bursu, Sağlık Bursu ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne (AİÇÜ) giriş özel bursu olarak belirliyor.

Vakıf başkanı Günseli Çeçen şunları söyledi: "Biz sadece bursiyerlere burs yani para veren bir vakıf değiliz, onları hayata hazırlayan bir vakıfız. Tüm Çeçen ailesi olarak, eğitimlerini tamamladıklarında Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacağına inandığımız gençlere yol arkadaşlığı yapıyoruz. Ayrıca ülkemizin eğitim ve sağlık sorunlarına çözüm üretecek, kültür ve refah düzeyini yükseltecek yenilikçi projeleri hayata geçirerek, toplumun her kesimini ve özellikle de gençleri destekleyici projelerle, ulusal ve uluslararası boyutta toplumumuzun kimliğini, farkındalığını, kültürel ve sanatsal anlayışını güçlendirmek ve yeni nesillere aktarmak bilinciyle görevimizi layıkıyla yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İzlediğimiz bu yolda sosyal sorumluluk anlayışıyla, vakfımız, genç nesillere daha iyi bir gelecek bırakma umudu ve hedefindedir."