Trabzon’un Of ilçesine işadamı Murat Türköz tarafından yaptırılacak 6 derslikli ve 60 öğrenci kapasiteli engelli iş okulunun yapım protokolü imzalandı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile işadamı Türköz tarafından imzalanan protokole göre, 20 Ocak’ta temeli atılacak okul, yaklaşık 600 bin liraya mal olacak. Dersliklerin yanı sıra idari birimler ve atölyeden oluşacak iş okulunun 4 ay içersinde tamamlanması bekleniyor.

        Vali Recep Kızılcık, makamında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, bölge insanının memleketini unutmayarak özellikle eğitim alanında örnek yatırımlar yaptığını kaydetti. İşadamlarının yaklaşımının eğitimin sadece devletin sorumluluğunda olmadığının güzel bir örneği olduğunu ifade eden Kızılcık, “Engelli vatandaşlarımızın da engelsizler gibi devletimizin sunmuş olduğu hizmetlerden, dünya nimetlerinden istifade etme hakları var. Onların da toplumda hak ettikleri değeri görmeleri, toplumsal hayata karışabilmeleri ve üretken bireyler olmaları için eğitim imkanlarını hazırlamak son derece önemli. Bu yavrularımızın mesleki anlamda eğitim görecek olmaları ve eğitimleri doğrultusunda üretken hale gelmeleri topluma ekonomik anlamda katkı sağlayan bireyler olmalarına imkan sağlayacak. Yapılacak okulun bu yönde çok anlamlı bir adım olduğunu düşünüyorum.” dedi.

        İşadamı Murat Türköz de daha önce sağlık ocağı olarak kullanılan eski bir binanın tadilatını ve dönüşümünü sağlayarak engelli gençlerin hizmetine sunacaklarını belirtti. Okulu, babası Yakup Türköz adına yaptıracaklarını dile getiren Türköz, “Önceki kaymakamımız döneminde başlattığımız girişimlerimiz şimdiki kaymakamımız ile neticelendirildi. Okul tamamlandığında lise çağındaki hafif zihinsel engelli çocuklarımıza hizmet verecek.” şeklinde konuştu.