Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencileri, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Orhan Oğuz'un 78'inci yaş gününü, ofisinin önünde kartonlardan oluşturdukları, 'Sizi seviyoruz' ve 'Doğum gününüz kutlu olsun' yazısı ile kutladı. Öğrencilerin çiçek verdiği işadamı gözyaşlarını tutamadı.
Ahmet Orhan Oğuz'un, 1987'de ana bina, 2001'de de ek binasını yaptırdığı eşi ile birlikte kendi adını taşıyan okulun öğrencileri, hayırsever işadamına doğum günü sürprizi yaptı. Toplam bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulun 7'nci sınıfında okuyan yaklaşık 150 öğrenci, işadamının Devrim Bulvarı üzerindeki ofisinin önüne gidip yan yana durarak, üzerinde kalp işareti bulunan kartonlarla, 'Sizi seviyoruz' ve 'Doğum gününüz kutlu olsun' yazılarını oluşturdu.
Öğrencilerin, 'Ahmet Orhan Oğuz, Nurdan Oğuz, sizi çok seviyoruz' tezahüratları üzerine pencereye çıkan Oğuz çifti şaşkına döndü. Öğrencilerin sürprizi karşısında duygulanan hayırsever işadamı gözyaşlarını tutamadı. Oğuz çifti, daha sonra öğrencilerin yanına giderek jestleri nedeniyle teşekkür etti. Öğrenciler de Ahmet Orhan Oğuz'a ve eşine çiçek verdi.
En güzel doğum günü hediyesini aldığını belirten Ahmet Orhan Oğuz, "Bu çocuklar beni mahçup ettiler. Bugün benim en güzel günüm. Doğum günümde beni ağlattılar. Bundan daha güzel bir gün olamaz. Hepsi benim evladım. Bizi çok mutlu ettiler. Böyle bir şey Ereğli'de görülmedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi. Nurdan Oğuz da eğitimin her şeyden önemli olduğunu söyledi.
İlçedeki Halk Eğitim Merkezi'ni de yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Orhan Oğuz, geçtiğimiz günlerde ilçeye yeni bir okul yaptırmak için Zonguldak Valiliği ile protokol imzaladı.

FOTOĞRAFLI