Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ ve ilçelerine yeni atanan öğretmenler, çiçeklerle karşılandı. Hakkari Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin, kente ilk kez rekor sayıda öğretmen ataması yapıldığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari'ye bin 264 öğretmen atandı. Yeni yapılan öğretmen atamasıyla birlikte Hakkari ve ilçelerindeki öğretmen sayısı 3 bin 500'e yükseldi. Yeni atanan öğretmenler Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü'nde meslektaşları tarafından çiçeklerle karşılandı. Ayrıca Eğitim-Sen Hakkari Şubesi de kurduğu stantlarla yeni gelen öğretmenlere yardımcı olmaya çalıştı. Hakkari Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin, kente ilk kez rekor sayıda öğretmen ataması yapıldığını söyledi. Hakkari tarihinde ilk defa bin 264 kadrolu öğretmenin bir anda atandığını söyleyen Tekin, şöyle konuştu:
"Öğretmen açığımızı da ilk kez bu kadar az bir rakamla kapatıyoruz. Hakkari merkeze 454 öğretmen atanmış, yaklaşık 50 öğretmene daha ihtiyacımız bulunmaktadır. Yüksekova İlçesi'ne 534 öğretmen atanmış, 200 açığımız bulunmakta. Şemdinli İlçesi'ne 229, Çukurca'ya ise 47 öğretmen atanmış. Şemdinli'ye 200 açığımız bulunmaktadır. Yani toplam 450 öğretmen ataması yapılması halinde Hakkari'deki öğretmen açığımız kapatılacaktır. Bizler bu açığımızı Hakkari'de Eğitim Fakültesi mezunu olan Vekil öğretmenlerle kapatacağız. Yapılan son atamayla birlikte Hakkari genelinde öğretmen sayısı 3 bin 500'e ulaşmış durumda."
Hakkari'ye yeni atanan öğretmenlerden Sultan Türe ve Nazlı Tuğba Özbilgin ise Hakkari'ye atanmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, "Okullarımızı çok sevdik. Göreve başlamayı heyecanla bekliyorum. Hakkari'yi çok sevdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI