İSTANBUL, () - YEDİTEPE Üniversitesi Gıda Mühendisliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri, ‘Modüler Eğitim’ kapsamında, öğrencilere seçtikleri bölümlerde okurken farklı bir alanda daha uzmanlaşma olanağı sunduğunu açıkladı.

Yeditepe Üniversitesi’nin iki bölümünde uygulanmaya başlayan ‘Modüler Eğitim’le öğrenciler, seçtikleri bölümlerde okurken seçmeli derslerini ilgi duydukları veya ilerideki meslek hayatlarında ihtiyaç duyacaklarını düşündükleri alandan alarak o konuda uzmanlaşabilecek.

Üniversitede modüler eğitim için çeşitli bölümler arasında konsantrasyon alanı anlaşması imzalanarak bu alanlara özel ders programı oluşturuldu. Buna göre, gıda mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler modül derslerini, işletme veya gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden alabilecek. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrenciler ise gıda mühendisliği, grafik tasarım veya plastik sanatlar ve resim bölümlerinden seçebilecek.   

Çift anadal veya yan daldaki gibi not ortalaması zorunluluğu olmadan modül eğitiminden faydalanabilecek olan öğrencilerin, bunun için ilerlemek istedikleri alanları belirleyerek bu alan için tasarlanmış ders programından dersleri almaları yeterli olacak. Hiçbir modülü seçmeyen öğrenciler, okudukları bölümün 4 yıllık ana programlarına devam edecekler.

EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA

Gıda mühendisliği bölümü, modül uygulamasına 2019 bahar dönemi itibariyle başlandı. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ise 2019-2020 akademik yılı itibariyle modül derslerini uygulamaya başlayacak. 

Öğrenciler 4 yılın sonunda, gıda mühendisliği bölümünden mezun olurken işletme bölümü modülünden ders almışlarsa ‘Food Business’; gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden ders almışlarsa ‘GastroFood’ sertifikasına sahip olabilecek.

Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrenciler ise gıda mühendisliği modülünü seçmeleri durumunda ‘Culinary Science’; plastik sanatlar ve resim bölümü modülünü seçmeleri durumunda ‘GastroArtoloji’ ve grafik tasarımı bölümü modülünü seçmeleri durumunda ‘Food Design’ sertifikasını alabilecek.

Öte yandan, güzel sanatlar fakültesi, modüler eğitim kapsamında oluşturduğu ‘GastroArtoloji’ konsantrasyon alanı isim hakkı için başvuruda bulundu.