İSTANBUL () - İSTANBUL Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde Fizyoterapi, hemşirelik ve Beslenme Diyetetik bölümlerinin beyaz önlük giyme töreninde duygusal anlar yaşandı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi Alev Ofluoğlu Konferans salonunda düzenlenen törende sektöre ilk adımlarını atan öğrenciler, 'Beyaz Önlük Giyme Töreninde aileleriyle duygusal anlar yaşadı.

Beyaz önlüğün gereği olan lekesizliği, temizliği, yüksek ahlakı ve vicdanı simgelemek istediklerini söyleyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Cüneyt Ulutin, şunları söyledi:

"Bugün İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde 73 öğrencimiz beyaz önlük giyme törenine iştirak edecekler. Bu anlamda biraz heyecanlıyız. Fizyoterapi, hemşirelik ve İngilizce Beslenme Diyetetik bölümlerimiz pratik eğitimlerine başlamadan önce aldıkları teorik eğitimin neticesinde donanımlarını yerine getirip beyaz önlüklerini giyiyorlar. Sağlık sektöründe önemli bir açık var. Bu ihtiyacı karşılamak için pek çok fakülte kuruldu. Biz de bu anlamda öğrencilerimizi beyaz önlükle taçlandırarak mesleklerine adanmışlıklarını sağlamak ve aynı zamanda beyaz önlüğün gereği olan lekesizliği, temizliği, yüksek ahlakı ve vicdanı simgelemek istedik. Dolayısıyla bugünün ayrıca böyle ahlaki bir değer taşıdığının da bilinmesini istiyorum. Diğer yandan aileler de çok mutlu. Çünkü çocuklarının bir mürüvvetini daha görecekler. Aynı zamanda biz hocalar da çok mutluyuz çünkü yetiştirdiğimiz öğrencilerin sektörde gereken deneyime sahip olabileceklerini göreceğiz."

SAĞLIK HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR İŞ DEĞİL

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Ulutin, "Sağlık herkesin yapabileceği bir iş değil. Özellikle fedakarlık, vicdan sahibi olmak, ahlaklı olmak bizim kendi standartlarımız içerisinde aradığımız 3 önemli kriter. Bunu karşılayanlar mutlaka sağlık sektöründe başarıya ulaşırlar" dedi.

(FOTOĞRAFLI)