Gediz Üniversitesi, piyasadan kopuk eğitim anlayışına son veriyor. Bölümlerin belirlenmesinden ders programına kadar birçok alanda iş dünyasıyla birlikte hareket ediliyor. Akademisyenlerle beraber işin uzmanları da dersbaşına geçiyor. Eğitimin önemli bölümü bizzat uygulama sahasında işleniyor. Böylece ihtiyaç duyulan alanlarda, nitelikli işgücü yetiştiriliyor. Bunun en güzel örneğine Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu imza atıyor. Başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok gelişmiş ülkede uygulanan Co-Op sistemi, burada başarıyla hayata geçiriliyor.

Şimdiye kadar farklı sektörlerden çok sayıda kuruluşla çok yönlü eğitim işbirliğine gidildi. Son olarak da Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ile el ele verildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, Türkiye’ye örnek olacak işbirliği anlaşmasına imza attı. Gedizli öğrencilerin eğitiminde, aralarında dünya devlerinin de olduğu 200 firmanın üretim yaptığı, yıllık ticaret hacmi 5 milyar doları bulan, 2.2 milyon metrekarelik alana kurulu Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi de söz sahibi oldu.

 SBAŞ ülkemizin yüzakı

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ESBAŞ gibi ülkemizin yüzakı bir kurumla güçlerini birleştirmekten gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı. Bu işbirliğinin Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Çevik şunları söyledi: “İş dünyasından uzak bir eğitim anlayışının başarılı olamayacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Bunun için de üniversite-sanayi işbirliğini gerçek anlamda uygulamaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki 19 serbest bölgeden en büyüğünü işleten ESBAŞ, Gediz Üniversitesi’nin eğitimine tahmin edemeyeceğimiz ölçüde katkı koyacak, öğrencilerimize de hayatları boyunca rehberlik edecek deneyim imkanı sunacak. Eğitime gösterdikleri bu örnek duyarlılıktan dolayı başta Dr. Faruk Güler olma üzere tüm ESBAŞ yöneticilerine teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 Gençlere müthiş fırsat

ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler de Gediz Üniversitesi ile böyle bir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dr. Güler şöyle konuştu: “Gediz Üniversitesi ile ESBAŞ’ın imzaladığı bu protokol, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir örnek çalışma. Bu sayede Gediz Üniversitesi öğrencileri, Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve global ölçekte iş yapan firmaların uluslararası iş deneyimlerinden ve dünyaya bakış açılarından da istifade etme ve tecrübe edinme imkanı bulacak. Üniversite gençliğinin mesleki kariyerlerinde böyle bir deneyim yaşamalarına imkan sağlandığı için çok mutluyum. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta olmak üzere katkı sağlayan ve sağlayacak olan tüm Gediz Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.”