Gaziosmanpaşa Belediyesi, pandemi döneminde öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için bilgi evleri, gençlik merkezi ve sanat akademisinde uzaktan eğitim hizmeti sunuyor.

Liselere Geçiş Sınavı’na bu yıl Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evlerinde hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Din Kültürü olmak üzere 6 branşta uzaktan hazırlık eğitimleri veriliyor. Online ortamda gerçekleştirilen dersler, müfredat dahilinde, uzman eğitimciler tarafından anlatılıyor. Canlı derslerde öğrenciler, ekran paylaşımı ve anlık sorularla interaktif biçimde derse katılma imkanı buluyor.

GENÇLİK MERKEZİ YKS HAZIRLIK KURSU

Üniversiteye adaylarına yönelik Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kursu, Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde uzaktan eğitimlerle devam ediyor. Geometri, Türkçe, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat, Coğrafya ve Türkçe dersleri, her branşın kendi öğretmenleri tarafından online canlı derslerle işleniyor. Eğitimleri desteklemek adına hazırlanan TYT ve AYT deneme sınavları ve yaprak testler de öğrencilere ulaştırılarak, bu süreçte öğrendiklerini pekiştirme, kendilerini ölçme ve değerlendirme imkanı sunulacak.

SANAT AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi de öğrencilerle birlikte online eğitimler gerçekleştiriyor. Sanat eğitmenleri, dijital uygulamalar aracılığıyla öğrencileriyle video konferans üzerinden buluşarak, canlı dersler ve performanslar gerçekleştiriyor. Çeşitli branşlarda verilen uzaktan derslerle öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması sağlanıyor.