Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yıllardır birlikte çalıştıktan sonra 17 Aralık operasyonu ile arasına set çektiği Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili talimatını belediyeler yerine getirmeye başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından satılan okul arasizini üzerinde kaba inşaatı yapılmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli mevzi imar planında yeşil alan olarak plan tadilatı yaptı. Gaziosmanpaşa belediyesi inşaatı durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Gaziosmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji’nin arazisini ani bir kararla deprem toplanma yeri ve yeşil alan ilan etmesi yargıya taşındı. İdare Mahkemesi’ne işlemlerin durdurulması istemiyle dava açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan tadilatının önümüzdeki günlerde Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi'nde ise 1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenmesi bekleniyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu" olarak tarihe geçen süreçten sonra bu operasyonları Gülen Cemaati'nin yaptırdığını ifade edip, cematin adanı "Parelel yapılanma" olarak koymuştu.

Başbakan, konuşmalarında " Bu güne kadar ne istedilerde vermedik. Ne istedilerse verdik. Ama bundan sonra Tüm görevli arkadaşlarıma talimat veriyorum, özellikle belediyeler, ne verdiyseniz geri alacaksınız" demişti. Fatih Koleji'ne verilen arsanın geri alınması da Başbakan Erdoğan'ın bu talimatına bağlanıyor.

Hukukçular ise bu konunun endişe verici bir davranış olduğunu belirtiyor. Okul arazisinin yanı başında yeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sattığı arazi de ise Venezia konut ve alışveriş merkezi projesi yükseliyor. Bu projeyi ise Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen müteahitler yapıyor. Belediyede alınan arazi ile yapılan Venezia ile yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeli ile yaptırdığı Vialand projesini de Hasan Gürsoy ve ortakları yapıyor...

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde inşaatı bitme aşamasına gelen Fatih Koleji’nin arazisinin Belediye tarafından skandal bir kararla yeşil alan ve deprem toplanma bölgesi ilan edildi. Büyükşehir Belediyesi, 6 bin 931 metrekarelik araziyi 2004 yılında okul alanı olarak belirlemiş, 2009’da ise Fatih Koleji ihaleye girerek arsayı 5 milyon 242 bin TL’ye satın almıştı. Ruhsat işlemleri de tamamlanarak geçen yıl inşaata başlandı. İnşaat tamamlanma aşamasına geldiği sırada ilçe belediyesi arsanın yeşil alan ilan edilmesi içi İBB’ye başvurdu. Belediye İmar Komisyonu, yasa gereği İSKİ ve UKOME ile Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nden görüş alması gerektiği halde tüm bunları pas geçerek talebi kabul etti.

Üstelik arsasının hemen yanında içerisinde 30’ar katlı 5 gökdelenin de bulunduğu 2 bin 500 konutluk Venezia projesi yapılıyor.

Okul inşaatının durdurulmasına mahallelilerden büyük tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Gaziosmanpaşa’da inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji’nin arsasını yeşil alan ilan etmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Okulun hemen yanında 30 katlı 5 bloktan oluşan lüks sitenin yapıldığını hatırlatan vatandaşlar yetkililere, “Konutlar inşa edilirken akla yeşil alan gelmedi de okul yapılırken mi geldi?” sorusunu yöneltti. Mahalleli, “Orada kocaman bir rezidans yapılırken buradaki küçücük okulun durdurulması çok saçma, böyle bir okul buraya zaten büyük bir prestij kazandırır. Ben de çocuklarımın böyle bir okulda okumasını isterim. Türkiye’de verilen kararlara artık hiç şaşırmıyorum.” ifadelerini kullandı.