İZMİR’deki, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, binalarının fiziki koşullarının yetersiz olması nedeniyle bazı derslerde oturacak yer bulmakta zorlanıyor. Öğrenciler bu duruma bir çözüm bulunmasını isterken, yaşanan sıkıntıyı doğrulayan Dekan Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, “Öğrenci sayımız çok arttırıldı. Sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bünyesinde bulunan tek amfinin kapasitesinin yaklaşık 200 kişi olduğunu belirten öğrenciler, oysa sadece 1’inci sınıfların sayısının bile yaklaşık 450 kişiyi bulduğuna dikkat çekti. Bazı derslerde yoğun katılım nedeniyle oturacak yer bulamadıklarını, ayakta takip edenlerin olduğunu dile getiren öğrenciler, bu koşullarda verilen eğitimin de verimli olmadığından yakındı. Öğrenciler, görev yapacakları sağlık sektöründe layıkıyla hizmet verebilmek için iyi bir eğitim almaları gerektiğine işaret ederek, sorunun çözülmesini istedi.
Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Karadakovan da yaşanan sıkıntıyı doğrulayarak, “Evet bir sıkıntımız var. Öğrenci sayımız çok arttırıldı. Biz yaklaşık 200 öğrenciye eğitim verebilirken, yaklaşık 400 öğrenci gönderildi. Fiziki koşullar buna uygun değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunu her yerde de söylüyoruz. Öğrenciler de haklı ama bir tane amfimiz var. O amfiyi de bazı temel tıp derslerinde kullanıyoruz. Gelecek yıl üç şubeli eğitim yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız. Ancak bu da yeterli değil” dedi.
Fakültelerinde okuyan öğrenciler için uygulamanın da çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karadakovan, “Bununla ilgili de zorluklar yaşıyoruz. Ege Üniversitesi Hastanesi’ni uygulama alanı olarak kullanıyoruz, daha önce diğer hastanelerden de destek alıyorduk, şimdi onlardan destek alamıyoruz. Halk sağlığı merkezlerinde öğrenci kabul sayısı da çok azaldı. Pratik eğitimle ilgili sıkıntılarımız var. Bina ihtiyacımız da var. Yeni bina için projelendirme var ama ne zaman çözülür bilmiyorum. Çeşitli gayretler gösteriliyor, ancak bunlar zaman alacaktır” diye konuştu.

TH (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)