ÖĞRETMENLER Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Türkiyeyi yöneten gerçekte sizlersiniz. Çok doktor, hakim, savcı, idareci yetiştirebilirsiniz. Ahlaki değerlerden uzaksa en büyük zalimi siz yetirtirmiş olursunuz" dedi.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 'Öğretmenler günü' nedeniyle düzenlenen toplantıda emekli olan öğretmenlere onur belgesi verildi. Stajer öğretmenler için de yemin töreni yapıldı. 'Öğretmen' konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrenciler ödüllendirildi. AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, milli eğitim müdürleri ile öğrencilerin hazır bulunduğu etkinlikte öğretmenlere seslenen Vali Ahmet Altıparmak, şunları söyledi:
"Değerler eğitimini, lütfen önemseyin, özümseyin ve inanın. Siz inanırsanız her şey yaparsınız. Türkiye'yi bizler, valiler, belediye başkanları, bakanlar yönetiyor görülebilir. Oysa Türkiye'yi yöneten gerçekte sizlersiniz. Vasatın yani ortalama seviyesini de yükseltecek sizlersiniz. Ama buna inanmamız lazım. Çok doktor, hakim, savcı, idareci yetiştirebilirsiniz. Ahlaki değerlerden uzaksa en büyük zalimi siz yetiştirmiş olursunuz. Dolayısıyla onu mutlaka değerlerle donatmanız lazım. Şu 5 vakit okunan ezan bile bize bir şey hatırlatması lazım. Adaleti, hakkaniyeti, dürüstlüğü hatırlatması lazım. Çocuklarımızı ona göre yetiştirmemiz lazım. Saygıyı karşımızdaki hakettiği için değil, biz saygın olduğumuz için öğretmemiz ve göstermemiz gerekmektedir. Karşımızdaki farklı düşünebilir. Makro, mikro kimlikleri olabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bu ülkenin insanı olarak hangi dilden, hangi mezhepten, hangi kimlikten olursa olsun, bize size düşen, onları kucaklamak. Onlara Türkiye Cumhuriyetinin imkanlarını olabildiğince sunmaktır. Zira kalpler diyor: Yaratıcı, yaratan, yüce mevlam bana ait. Biz giremeyiz ama değerler eğitimi sayesinde iyi insanlar yetiştirebiliriz."
'Öğretmenler Günü' etkinliğinin son bölümünde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri Türk Halk Müziği konseri verdi.

FOTOĞRAFLI