ERCİYES Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, iş birliği anlaşmaları için öğrenci, araştırmacı ve akademisyenlerle Japonya’da bir araya geldi.
ERÜ heyeti, akademik ilişkilerin pekişmesini sağlamak amacıyla, işbirliğinde bulunulan Osaka Uluslararası Üniversitesi’ni (OIU) ziyaret ederek, öğrenci ve akademisyen değişim programları konusunda görüşmelerde bulundu. Erciyes Üniversitesi ve OIU arasında yapılan toplantıya ERÜ Rektörü Prof.Dr. Keleştemur ile ERÜ temsilcisi Yrd.Doç. Dr. Abdulatef Ahhmed katıldı. Osaka Uluslararası Üniversitesi’nden ise Rektör Dr. Ikuo Miyamoto, Uluslararası Ofis Müdürü Miss Sayuri Tanaka, Uluslararası Değişim Merkezi Koordinatörü Mr. Katsuhito Taniguchi katıldı.
Erciyes Üniversitesi’nin fakülte ve araştırma merkezlerinin tanıtıldığı bir sunumla başlayan toplantıda, iki üniversite arasında ilerisi için akademik işbirliği konusunda fikir alışverişi yapıldı. Rektör Prof.Dr. Keleştemur, Japonya’nın güneybatısında bulunan Miyazaki Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette iki kurum arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla görüşmeler yapılarak, ERÜ ve Miyazaki Üniversitesi (UOM) arasında, akademik bağlantıların başlatılması için işbirliği ön protokolü imzalandı. Prof.Dr. Keleştemur, imzalanan ön protokol hususunda göstermiş oldukları hassasiyet ve işbirliği desteğinden dolayı, Miyazaki Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI