ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi'nde, hayırsever Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan 18 derslikli Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlk ve Ortaokulu törenle açıldı.
Bölücek Mahallesi'nde yaptırılan ve bu yılın ikinci eğitim dönemi başında eğitime başlayan okulun açılış töreninde konuşan hayırsever 81 yaşındaki Kadir Kameroğlu, doğduğu Denizli’nin Çivril İlçsi’nden 50 yıl önce Ereğli’ye geldiğini söyledi. Kameroğlu, "Ereğli halkından çok büyük saygı duydum, sevgi duydum. Kendilerine buradan teşekkürü borç bilirim. Burada bulunduğum müddetçe Bölücek halkının mütevazılığı, insan sevgisini hayatım boyunca unutamam. Doğduğum yere 10 tane okul yaptım. Memnunum. Hiç pişman değilim. Buna benzer 10 tane okulun yapılmasına da sebep oldum. Ereğli’ye de bir vefa borcum vardı, onu yerine getirdim" dedi.
Vali Ali Kaban ise hayırsever Kadir Kameroğlu’na eğitime yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Vali Kaban, "Bu tip çalışmaları arttırmamız konusundaki temennisini ben de tekrarlıyorum. Doğduğu yerden gelip, doyduğu yere böylesine hizmet etmekten çekinmeyen bu büyüğümüzün bu mesajını, burada imkan sahibi olan hayırseverlerimiz de değerlendirsinler ve onlar da bu tip yatırımları bölgemize kazandırsınlar" diye konuştu.
Vali Kaban, hayırsever Kadir Kameroğlu ve eşi Nevişet Kameroğlu’na, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı karakalem tabloyu hediye etti. Ardından, geçen 15 Nisan’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun katılımıyla açılması planlanan, ancak 9 Nisan’da okulun lojmanının kalorifer kazanının patlaması nedeniyle ertelenen okulun açılışı gerçekleştirildi. Kalorifer kazanın yeniden yapıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI