YENİ medya, radyo, televizyon, sinema, fotoğrafçılık, kameramanlık gibi bölüm ve programlarda öğrenim gören öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla dizi, film, TV programları ve sinemada dünyanın büyük medya prodüksiyon şirketlerinden biri olan Endemol Shine Türkiye ile Nişantaşı Üniversitesi (NÜ) arasında marka birliği protokolü imzalandı.

Teknoloji çağında bilginin dört duvar arasında sınırlı kalamayacağını söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal şöyle konuştu:

"Bilginin topluma yararlı hale dönüştürülmesi ve iş dünyası ile sivil toplum örgütlerinin yakın işbirliği içersinde topluma aktarılması gerekliliğinden doğan ihtiyaçlar doğrultusunda Nişantaşı Üniversitesi sektörle iç içe yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekliyor. NÜ kurulduğu günden beri öğrencilerinin lisans ve ön lisans eğitimleri boyunca sektörle iç içe olmalarına önem vererek çalışma hayatına hazır mezunlar vermeyi hedefledi. Sektör tecrübesi ile mezun olan öğrencilerin işe yerleşme olanaklarının çok daha fazla olduğu gerçeğinden hareketle, kurumsal işbirliği protokollerine özen gösteriyoruz. Mezun olduğunda 'aranan personel' olma özelliğinde, diploması ile barışık mezunlar vermeyi hedefliyoruz. 3. Nesil fayda merkezi bir üniversite olmanın gereklerini her yönüyle yerine getirmenin sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Endemol Shine Türkiye için üniversitenin akademik kadrosundan eğitim desteği, çalışanlarına yüksek lisans imkanı, yerleşkelerinde çekimler için mekân kullanımı gibi her türlü olanağı sunduk."

Endemol Shine Türkiye Ticari Direktörü Hakan Eren ise şunları söyledi:

"Firmamız eğlence sektöründe dünya lideri, 30 yıllık televizyonculuk ve yapımcılık tecrübesine sahip iki ortak tarafından 1994 yılında kurulmuş, game show, quiz show, eğlence ve reality gibi formatlarda dünyanın en geniş 'televizyon format program' kataloğuna sahip bir firmayız. Amerika, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Avustralya, Hindistan, Orta Doğu başta olmak üzere dünyada toplam 31 ülkede şirketlerimiz bulunuyor. Televizyonculuk alanında reality format programlarında çığır açan Big Brother isimli programın da yaratıcısıyız. Kataloğunda 3 binden fazla format programı yer alan firmamız her yıl 200 farklı ülkede 500 farklı yapımla 20 bin saate yakın program yapımını üstleniyor. Televizyon programcılığını sadece televizyon platformunda bırakmayıp telekomünikasyonun her türlü aracını kullanarak sinema sektörüne 2015 yılında girdik. Türkiye sinema filmi projeleriyle de sektöre yeni bir soluk getirdik ve her zaman ilklere imza attık. Endemol interaktif platformda ve uygulamalarda da çok önemli bir yere sahip."

Nişantaşı Üniversitesi’nde öğrenim gören lisans ve ön lisans öğrencilerinin zorunlu staj ve iş başında mesleki uygulamalarının Endemol bünyesinde yapılmasına imkan sağlayan protokolü imzaladıklarını söyleyen Eren, 22 yıllık sektör tecrübelerinin, öğrencilerin uygulamalı bazı derslerinin de stüdyo ya da setlerinde yapılmasına imkan sağlanarak öğrencilere aktarılacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.