KAHRAMANMARAŞ'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan emekli öğretmen Ali Türksayar, mesleğini özlediğini belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekliye ayrılan öğretmenlerin gönüllü olarak derslere girmesini istedi.
Öğretmenler Günü nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde kutlama töreni düzenlendi. Kahramanmaraş Sosyal Bilimleri Lisesi tarafından düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Mustafa Yabanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan emekli öğretmen Ali Türksayar, emekliliğinde en çok öğrencilerini aradığını söyledi. Türksayar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmenler için bir süreliğine gönüllü öğretmenlik uygulamasının yapılmasını isteyerek, "Emekli bir öğretmen olarak tabi yeni emekli olmanın psikolojisiyle en çok öğrencilerimi arıyorum. Öğrencilerden uzak kalmak ki bu konuda ben Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekliye ayrılanların bir süre için gönüllü olarak 3-5 saat ders vermesini istiyorum" dedi.
Öğrencilerin şiir okuduğu ve müzik dinletisi yaptığı törende, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile öğretmenlere belge ve ödül verildi. Tören, atamaları yapılan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI