Soğuk ve yoğun kar yağışının yaşandığı geçen hafta birçok kentte okullar tatil edilmişti. Yeni haftanın ilk gününde ise 3 ilde okullar tatil edildi.

GİRESUN'DA BAZI İLÇELLERDE KAR YAĞISI SONRASI 1 GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Görele, Dereli ve Tirebolu ilçesinde kar yağışı sonrası henüz bazı köy yollarının ulaşıma açılamadığını belirtti. Necati  Akkurt, bu ilçelerdeki köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için pazartesi günü eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti. Diğer yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 Ocak salı günü ulaşıma kapanan Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayolu tek yönlü ulaşıma açıldı.

KARABÜK'TE İKİ GÜNDÜR YAĞAN KAR NEDENİ İLE OKULLARI TATİL ETTİ
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, pazartesi günü de artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretime pazartesi günü ara verildiği belirtildi. Kamu görevlisi engelliler ve kamuda çalışan hamile personelin de izinli sayıldığının aktarıldığı açıklamada, diğer ilçelerde ise tatil kararının ilerleyen saatlerde durum değerlendirilerek verileceği kaydedildi.

ORDU'DA BEŞ GÜNDÜR ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI NEDENİ İLE İKİ İLÇE'DE EĞİTİME ARA VERDİ
Ordu'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili kar yağışı Akkuş ve Gürgentepe ilçeleri genelinde okullarda eğitime pazartesi günü ara verildi. Yetkililer diğer ilçelerde kapanan mahalle yollarının Ordu Büyükşehir Belediye ekiplerince açıldığı kaydedildi.