Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Türk Eğitim-Sen, Eğitim İş-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevden alınmasını Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu Gaziantep Valiliği önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Yeşilsu Parkı'nda toplanan 3 sendikaya üye yaklaşık 100 kişilik grup, pankart ve dövizler eşliğinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması ile okul müdürlerinin görevden alındığını söyleyen grup, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu valilik önüne siyah çelenk bıraktı. Burada konuşan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, uygulamayı eleştirerek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır. Milli eğitimi, yandaş eğitimi haline getirmek için 4 yılını dolduran 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir" dedi.
Eğitim-İş Şube Başkanı Halil Bostancı ile Aktif Eğitim-Sen Temsilcisi Veysel Öncel de Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirerek, haksızlığa yol açan uygulamanın sonlandırılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI