Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR'da eğitimci Seviye- Serdar Ünsal çifti, 4'üncü kızlarının da üniversiten mezun olmasının sevincini yaşıyor.
Eğitimci Seviye- Serdar Ünsal çifti, Ankara'daki İbni Sina Hastanesi'nde tıbbi istatikçi olan en büyük kızları 32 yaşındaki Ülkü Banu, avukat ikizleri 30 yaşındaki Selcen ve Gökcen ile birlikte, ailenin en küçük kızı Nazlı Hilal'in mezuniyet töreninde biraraya geldi. Başkent Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nü bitiren Nazlı Hilal'ın mezuniyet törenine katılan Ünsal Ailesi, mutlu bir gün yaşadı.
Eşinin emekli sınıf öğretmeni olduğunu söyleyen 70'inci Yıl Cumhuriyet Mesleki Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni 58 yaşındaki Serdar Ünsal, "32 yıllık meslek hayatım boyunca öğrencilerime hep üniversite okumalarını aşıladım. Hatta isteyen öğrenciye evimizde ücretsiz dersler verdim. Çok şükür kızlarımız okuyup hayatlarını kurtardı. Her ailenin en büyük isteği çocuklarının okuyup iyi bir iş sahibi olmasıdır. Eğitimci bir anne ve baba olarak biz bunu başardık. Darısı diğer ailelerin başına" dedi.
Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsünden sonra 1990 yılında da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdiğini ifade eden Serdar Ünsal, "Konya'da 2 yıl görev yaptıktan sonra 1985 yılında Iğdır'a geldim. Bugüne kadar çeşitli okullarda idarecilik ve öğretmenlik yaptım. Eşim emekli oldu ancak ben öğrencilerimden kopamadığım için görevimi sürdürüyorum. Üniversiteye ne kadar öğrenci kazandırırsam mesleğime o kadar bağlanıyorum. Öyle günler oldu ki ben ve eşim yoğun olduğumuzda evimize gelen öğrencilere kızlarımız ders veriyordu. Ailemiz sayesinde çok kişi üniversiteyi okuma fırsatı buldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI