Durmuş SEVİNDİK- Cenk TOPCU/KİLİMLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde 71 yıl önce müdür olarak görev yaptığı okulun yıkılıp yeniden yapılmasını sağlayan eğitimci Şükrü Yavuz'un öğretmen kızı Solmaz Yavuz ile eğitim uzmanı oğlu Yılmaz Yavuz, eğitime 1 milyon 500 bin liralık bağış yaptı. Solmaz Yavuz'un 1 milyon lira bağışı ile yaptırılan ilkokul eğitime açılırken, Solmaz Yavuz'un 500 bin lira bağışı ile Özel Eğitim Uygulama Merkezi yapılacak.
2 yıllık öğretmenken 1938'de Kilimli'de göreve başlayan Şükrü Yavuz, 1954'e kadar burada çeşitli okullarda görev yaptı. 1943- 1945 arasında 2 yıl müdür olarak görev yaptığı Kilimli Merkez İlköğretim Okulu'nun, hayırseverlerin katkılarıyla yıkılıp yeniden yapılmasına öncülük eden, kendi maaşından da katkıda bulunan Şükrü Yavuz, emekli olduktan sonra 1972'de hayatını kaybetti.
YAPTIRDIĞI OKUL AÇILDIKTAN 2 AY SONRA ÖLDÜ
Şükrü Yavuz'un 3 çocuğundan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Eğitim Daire Başkanlığı'ndan eğitim uzmanı olarak emekliye ayrılan Yılmaz Yavuz, yaşamı boyunca biriktirdiği 1 milyon lirayı 2009'da eğitime bağışladı. Yavuz'un bağışı ve devletin de katkısıyla toplam 2 milyon liraya yaptırılan 80 derslikli Kilimli 100. Yıl İlkokul'u, 2011-2012 eğitim öğretim yılında eğitime açıldı. Yılmaz Yavuz, okul açıldıktan 2 ay sonra kalp krizinden yaşamını yitirirken, protokol gereği babası Şükrü Yavuz'un adı, 71 yıl önce görev yaptığı okula Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu olarak verildi.
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YAPTIRIYOR
Şükrü Yavuz'un 4 yıl önce kendi adını taşıyan okulda görev yaparken emekliye ayrılan öğretmen kızı Solmaz Yavuz da geçen Haziran ayında 500 bin lira bağış yaptı. Yavuz'un bağışı ile ilçeye Özel Eğitim Uygulama Merkezi yaptırılacak. Devletin de katkısıyla 1 milyon liraya yapılacak 3 katlı modern binanın inşaatına yıl sonunda başlanacak. Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne, Solmaz Yavuz'un 13 yıl önce ölen ablası Yıldız Solmaz'ın adı verilecek. Babadan bağışçı oldukları belirten Solmaz Yavuz, "Babam müdürlük yaptığı okulun yapımı için önderlik yapmış. O yüzden yardım etmeyi çok seviyoruz. Allah da bize bu imkanı nasip kıldı. En büyük yardım da çocuklara, eğitime yapılan yardımdır. Çok mutluyum. Keşke olsa da bir tane daha yaptırabilsek" dedi.

FOTOĞRAFLI