İZMİR İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın, imam hatip ortaokulu ve liselerin müdürleriyle yaptığı toplantıda, "Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var. Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün" gibi cümleler kullandığını öne süren bir grup Eğitim-Sen üyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bardakçı'nın söz konusu konuşmasını yalanlamadığını, biran önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Konak'taki eski Sümerbank binası önünde bugün saat 16.00'da toplanan aralarında Eğitim- Sen üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önüne kadar hükümet ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı aleyhinde slogan atarak yürüdü. Burada grup adına konuşan Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Bardakçı'nın imam hatip ortaokulu ve liselerin müdürleriyle yaptığı toplantıda, "Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var, çocukları bunlara teslim ederseniz onlar emek harcamazlar. Darwin teorisini anlatırlar. Derslere komünistler giriyor, çocukların beynini yıkıyor. Dinimiz yerlerde sürünüyor. İzmir'de herkes birbirine şirin görünmeye çalışıyor, kimse riske girmiyor. Arkadaşlar siz riski göze alın. Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Okullarınızda böyle yapanlar varsa, odanıza çekin kollarınızı sıvayın, baktınız olmadı önce siz sonra ben ifadesini alacağım. Gerekirse bunların resen tayinlerini çıkartırım" dediğini öne sürdü.
Bardakçı ile yaptıkları görüşmede kendisinin söz konusu konuşmaları yalanlamadığını savunan Kılıç, "Vefa Bardakçı'nın bu sözleri AKP'nin tüm devlet kurumlarındaki kadrolaşmasının okullarımızdaki görünümüdür. Bardakçı, bu söylemleriyle nefret suçu işlemektedir. Bardakçı istifa etmelidir" diye konuştu. Bir süre bina önünde oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI