EĞİTİM- Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Eskişehir'de Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imam hatip okullarının tanıtılması ve tercih edilmesine yönelik bir toplantı düzenlenmek istenmesine tepki gösterdi. Demir, "imam hatip okullarına öğrenci yönlendirme toplantıları kabul edilemez" dedi.
Eğitim- Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir yaptığı yazılı açıklamada Tepebaşı merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısı ve Tepebaşı Kaymakamlığı'nın oluruyla ilçedeki Rehber ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik duyuru yapıldığı belirtti. Demir, yazıda Eskişehir Anadolu Lisesi'nde 26-27 Mayıs günleri imam hatip okullarının tanıtılması ve tercih edilmesine yönelik bir toplantı yapılacağının ifade edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Yapılması planlanan bu toplantılar ile ilgili Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez ile görüşülerek itirazlarımız kendilerine ifade edilmiştir. Eğitimin dinselleştirilmesi konusunda sınır tanımayan AKP hükümetleri bir taraftan imzaladığı protokollerle eğitimi vakıfların kuşatmasına terk etmiş iken, bir taraftan da iktidara 'arka bahçe' oluşturmak için imam hatip okullarını yaygınlaştırmanın çarelerini aramaktadır.  Kamu okulları 'üvey evlat' haline getirilmiş iken kamu okulları içerisinden imam hatip niteliğinde olmayanlar adeta kaderlerine terk edilmektedir."
İPTAL EDİLSİN
Serkan Demir, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imam hatip okullarına öğrenci yönlendirilmesi için düzenleyeceği toplantılarının iptal edilmesini isteyerek şunları söyledi:
"Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ifade ettiğimiz bazı gerçekleri ve soruları kamuoyu takdirine sunuyoruz: Eğitim yöneticilerinin ve mülki amirlerin kamu okulları arasında tercih yapması ne kadar doğrudur? Bütün okullar bir nevi imam hatipleştirilmiş iken bu çabanın anlamı nedir? Madem bu okullara talep var, neden kararı veli ve öğrencilere bırakmıyorsunuz? Önce imam hatip okulu yapıp ardından öğrenci bulmaya çalışma politikasından ne zaman vazgeçeceksiniz? Öğretmenlerin bu tarz toplantılara zorlanması etik midir? Eğitim Sen olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bu toplantıları iptal etmeye davet ediyoruz."

  FOTOĞRAFLI