EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Kamuran Karaca, müdür atamalarında mağduriyetler yaşandığını kaydederek, "Atamalarda sendikamıza üye arkadaşlarımıza büyük bir kıyım yapıldı" dedi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Müdür atamalarını eleştiren ve okul idareciliğinin siyasi parti idareciliğine dönüştüğünü savunan Karaca, şunları söyledi:
"İdareci arkadaşlarımız kendi okullarında, kanun ve yönetmelik çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde tama yakın puanlar alırken, Milli Eğitim komisyonlarında yapılan değerlendirmelerde neredeyse üyelerimizin tamamı elendi. Müdürlükleri ellerinden alındı. Türkiye genelinde 17 bin civarında müdür değerlendirmeye alınmıştı. 4 bin civarında müdür arkadaşımız, bu değerlendirmeler sonrasında görevinden alındı. Bu Gaziantep'e de yansıdı. Hatta burada gösterilen tepkiler sonrasında Milli Eğitim Müdürü ve Vali görevinden uzaklaştırıldı. Bu idarecilerden sadece Eğitim Bir Sen üyesi olanların neredeyse yüzde 96'lara varan oranlarda başarılı gösterilmesi ile idareciliğin bir siyasi parti idareciliğine, Eğitim-Bir-Sen idareciliğine dönüştüğü bir süreci yaşadık."
STAJYER ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİYOR
Stajyer öğretmenlerle ilgili çıkan yasaya da değinen Karaca, stajyer öğretmenlerin farklı sendikaya üye olmaları konusunda tehdit edildiklerini öne sürerek şöyle devam etti:
"Biz KPSS'yi bile kabul etmezken, KPSS ile atamayı bile arar duruma geleceğiz. Stajyer olarak göreve başlayan öğretmenler ilk sene performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Ardından yazılı sınav ve mülakat gerçekleştirilecek. Stajyer olan arkadaşlarımız Gaziantep'te de Eğitim Bir Sen dışında hiçbir sendikaya üye olmama tehdidi ile karşı karşıya kalıyor. 'Eğitim Bir Sen'e üye olmazsanız stajyerliğiniz kalkmaz' deniyor. Yaklaşık 300 bin atama bekleyen öğretmenin yaşadığı travma biliniyor. Durum böyleyken KPSS'yi kazanarak atamayı hak etmiş çocuklarımıza mülakat gibi, bir sendikanın üyesi olmak gibi zorlamanın yapılmasını akıl, mantık, vicdan ve yüreğimiz almıyor."

FOTOĞRAFLI