DÜZCE, () - DÜZCE Üniversitesi'nin 39 yaşındaki yeni rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, görevi Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'ndan teslim aldı. Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ülkede ilk defa bir kadın rektörden bir kadın akademisyene rektörlük görevi devrinin gerçekleştiğini söyledi.
Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. 2006 yılında kurulan Düzce Üniversitesi'nin iki dönemdir rektörlük görevini yapan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu törende yaptığı konuşmada, "2015-2019 dönemi rektör atamasıyla Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar hocamızın rektörlük görevini üstleniyor olmasının üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını yürekten diliyorum. Bu atama ile üniversitemizin ve ilimizin rekorlarına yenileri eklenmiştir. Ülkemizde ilk defa bir kadın rektörden bir kadın akademisyene rektörlük görev devri gerçekleşmektedir. Türkiye'nin en genç rektörü, bildiğimiz kadarıyla, yine Düzce"dedir" dedi.
Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu daha sonra üniversitenin üçüncü dönem rektörü olan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a cübbe giydirip, üniversitenin mühür ve beratını teslim etti.
Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na hizmetleri nedeniyle teşekkür eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise, "Düzce Üniversitesi Rektörü olarak atayan ve hem ana hem de baba vatanım olan memleketimde bu onurlu görevle hizmet etme şansı tanıyan, milletin adamı kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bu görevi yürüttüğüm her an bana duyulan güvene layık olmaya ve her zaman haktan yana davranmaya çalışacağıma söz veriyorum. Bu üniversitenin geçmişini iyi bilen biri olarak, pek çok yeniliğin yeşermesinde öncü olmaya çalışacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.
Tören, Düzce Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nun konseri ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI