Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, 'Anadilde eğitim için bir haftalık okul boykotu' çağrısı ilgi görmedi.
Ana dilde eğitim istediklerini söyleyen HDP ve DBP ilçe teşkilatları Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürlüğü önünde biraraya geldi. Basın toplantısına Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay, Yardımcısı Delal Tekdemir, HDP İlçe Başkanı Ali Çakan, DBP İlçe Başkanı Mehmet Karadağ ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte partililer katıldı. Kürtçe yapılan basın açıklamasında, ana dilde eğitimin önemine dikkat çekildi. Çocukların ana dilde eğitim hakkından mahrum kaldığını savunan partililer, "Çocuklarınızı bir hafta Türk okullarına göndermeyin. Okulları bir hafta boykot ediyoruz" çağrısı yaptı.
Ancak bu çağrıya ilçede genel olarak uyulmadığı görüldü. Yetkililerden alınan bilgiye göre Doğubayazıt'ta 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde okula gelen öğrenci oranının yüzde 80 olduğu açıklandı. Gelmeyen yüzde 20'lik kısmın içinde de bazı başka nedenlerle öğrencilerin okullara gelemediği belirtildi.

FOTOĞRAFLI