Doğa Koleji öğrencilerinden Başkan Altınok Öz’e ziyaret

Kartal Doğa Koleji öğretmenleri ve öğrencileri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, çocuklarla belediye başkanlığı ve doktorluk üzerine sohbet etti. Ziyarette Belediye Meclis üyeleri Yücel Süslü ve Önder Turmuş da yer aldı.

Doğa Koleji öğrencileri Burak Özbaşak, Duru Baştunalı ve İlkelal Dumlu’nun belediye çalışmaları, belediye başkanlığı ve doktorluk mesleği ile ilgili merak ettiği soruları yanıtlayan Başkan Altınok Öz, “İyi bir belediye başkanı; tarihi, dinleri, idareciliği, siyaseti ve bulunduğu ilçe ya da ili çok iyi bilmeli, tanımalı. Belediyecilikte ve doktorlukta insan odaklı. İnsana hizmet veriyorsunuz. Hem belediye başkanı, hem de doktor insana ve çevreye zarar vermemeli. Doktorlukta bilgi seviyesini en üst düzeyde tutmak zorundasınız. Belediye insana hizmet sunar. Teşhisi doğru koyacaksın tedaviyi doğru uygulayacaksın.” dedi.

Ortaokul öğrencisi Burak Özbaşak, üzerinde 6 tane ‘N’ harfi olan ve harflerin altında ok işaretli Resfebe akıl ve zeka oyunu tablosunu Başkan Altınok Öz’e hediye etti.

Ceviz hafızayı güçlendirir

Öğrencilere ceviz ve kuruyemiş ikram ederek cevizin önemine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Ceviz beyine benzer. Ceviz çocuklarda zeka gelişiminde önemli bir yere sahiptir. İleri yaşlarda ise günde 5 ceviz hafızayı güçlendirir.” diye konuştu.

İşinizi severek yapın

Çocuklara eğitimin önemini anlatan ve ileride yapacakları işi sevmelerini öğütleyen Başkan Altınok Öz, “Sevmediğiniz bir işi yapabilirsiniz. Ben kimya mühendisi olmak istedim ama doktor oldum. Yaptığınız iş ne olursa olsun sevin. Çocuklar için parklar ve spor alanları yapıyoruz. Kartal’da gezdiğimde o yaptığımız parklarda ve spor alanlarında çocukların oynamaları beni mutlu ediyor. Kartal Mehmet Ali Büklü Park Alanı’nda buz pisti ve kaykay pisti yapıyoruz. Orası yakın zamanda bittiğinde gençler, çocuklar mutlu bir şekilde spor yapacaklar. Ne yaparsanız yapın, mesleğiniz ne olursa olsun işinizi severek yapın.” dedi.