İZMİT'in Gölcük İlçesi'nde, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde enkazdan 5 saat sonra sağ kurtarılan görsel sanatlar öğretmeni Serdar Güneş, Zongudak'ta görev yaptığı ortaokulda 3 yıl önce Sivil Savunma Kulübü'nü kurdu ve düzenlediği eğitimler, tatbikatlarla öğrencileri afetlere karşı bilinçlendiriyor.
Depremde çatı katında oturduğu 4 katlı binanın çökmesiyle enkazda kalan ve ekipler tarafından 5 saat sonra sağ çıkarılan Serdar Güneş, 5 yıl önce Zonguldak'taki Karaelmas Ortakolu'na atandı. Depremin ardından Valilik tarafından kurulan kriz masasında 6 ay çalışan Güneş, depremde edindiği tecrübelerden yola çıkıp 3 yıl önce okulda Sivil Savunma Kulübü'nü kurdu. Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmeni olan Güneş, düzenlediği eğitim seminerleri ve tatbikatlarla öğrencilerin deprem ve diğer afetlere karşı bilinçlenmelerini sağlıyor.
Sivil Savunma Kulübü'nce okulda bugün düzenlenen deprem tatbikatı da gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği meydana gelen depremle birlikte öğrenciler okuldan tahliye edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ise 3 katlı binada mahsur kalan bir öğrenciyi halat yardımıyla sedye ile dışarı çıkarttı. Öğretmen Serdar Güneş de aynı yerden halatla aşağıya indi. Öğrenciler öğretmenlerini alkışladı. Tatbikata katılan AFAD'ın arama kurtarma köpeği Afet, binanın dışında battaniye altında gizlenen kişiyi buldu.
Marmara depremini yaşadığını hatırlatan Güneş, "4 katlı binanın çatı katında yaşıyordum. Gardırop ve yatak arasında sıkışmıştım. Sabaha karşı oradan çıkarıldım. Ardından orada 6 ay kriz masasında çalıştım. Edindiğim tecrübelerden sonra görev yaptığım bu okulda sivil savunma kulübünü kurdum ve sorumluluk gereği böyle tatbikat ve eğitimleri yapmayı ilke edindim" dedi.

FOTOĞRAFLI