İSTANBUL, () - KİDZMONDO Teknopark Sömestr Atölyeleri ile çocuklar dijital dünyayı deneyimleyecek. Kodlama, Mobil Kodlama, 3D Tasarım ve Robot Tasarım eğitimleri ile sömestrde hem eğlenecek hem öğrenecek. Atölyeye katılan 5-12 yaş arası çocuklar aynı zamanda tüm gün KidzMondo’da seçtikleri meslekleri de deneyimleyecek.

Bilişim Garaj Akademisi işbirliği ile hayata geçirilen ‘KidzMondo Teknopark Sömestr Atölyesi’nde çocuklar sömestr tatillerini verimli bir şekilde geçirme şansını yakalayacaklar, hem eğlenecekler hem öğrenecekler. Tasarım çağı çocukları olarak atölyede dijital okuryazarlığı öğrenecek, yarının mesleklerini bugünden deneyimleme fırsatı yakalayacaklar.

5-12 yaş arası çocukları hedefleyen ve sömestr boyunca hafta içi her günü kapsayan atölye çalışmasına katılan çocuklar eğitim sonrası aynı zamanda tüm gün eğlenme şansına da sahip olacak. Doktorluktan polisliğe 40’tan fazla mesleği deneyimleyebilecek.

ÇOCUKLAR DİJİTAL OKURYAZARLIK ÖĞRENECEK

Çocuklar, günlük hayatta kullanabilecekleri basit ve akıllı teknolojileri üretmeyi öğrenecek, karşılaşacakları problemleri hızlıca çözme yetkinliği kazanacaklar. Yaratıcı çözüm yolları üreterek hayata değer katan yenilikler ortaya koyacak, ‘girişimci’ yönlerini keşfederek daha sağlıklı ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişecekler.

MEB ONAYLI 4 FARKLI EĞİTİM PROGRAMI ŞÖYLE:

"Kodlama programı ile çocuklar, bilgisayarda çalışan her türlü yazılım programlarının nasıl geliştirildiğini öğreniyor.

Mobil Kodlama, programı ile çocuklar, akıllı cep telefonu ve tabletler için aplikasyon tasarlama, geliştirme eğitimi alıyor. 3D Tasarım programı ile çocuklar, 3 boyutlu tasarım kodlaması öğrenerek

3D yazıcısı üzerinden bu tasarımların somut bir objeye nasıl dönüşeceğini öğreniyor.

Robot Tasarım programı ile çocuklar, kodlama bilgisi ile kablo ve sensör gibi çeşitli ekipmanları bir araya getirerek akıllı elektronik devrenin- robotun, temel tasarım ve çalışma ilkelerini öğreniyor."