İSTANBUL, () İSTANBUL Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi birlikte ortak bir projeye imza attı ve Türkiye'de küçük yaşta babasını kaybetmiş  ve yetim kalmış çocuklar ile Suriye'deki savaştan sonra yetim kalmış çocukları buluşturdu. Hem yetim çocukların annelerine hem de çocuklara ayrı ayrı eğitimlerin verilmesi planlanan projede çocuklar ve anneler bir araya gelerek etkinliklere katıldı. Anneler üniversite kampüsünde çocuk psikolojisi ile ilgili sorularına yanıt bulurken, Suriyeli çocuklar da Türk çocuklar ile oyunlar oynadı, resim yaptı ve atölyelere katıldı.

"GELECEĞE DAHA İYİ NASIL HAZIRLAYACAĞIMIZA DAİR BİR PROJE"

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut proje ile ilgili olarak 'ya şunları söyledi:

"İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile İstanbul Valiliğimiz, Küçükçekmece Kaymakamlığımız ve Küçükçekmece Belediyesi Başkanlığı olarak yürüttüğümüz yetim projesi ve annelerin annelik okulu projesi. Türkiye'de bizim en önemli emanetimiz olan şehitlerimizin yetimlerine dokunabilmek için onlarla birlikte hayatı paylaşmak, bir şeyleri paylaşmak ve birlikte geleceğe yürümek için, onları geleceğe daha iyi nasıl hazırlayabileceğimize dair bir proje bu."

"TÜRKİYE'DEN DAHA GÜÇ KOŞULLARDA YAŞAYAN YETİMLER VAR"

"Can Kardeş Aile" ismi verilen proje kapsamında "Optimum denge" eğitimi de verildi. Prof. Dr. Bulut bu eğitimle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Biraz önce sınıfta gördünüz çocuklar birlikte resim yapıyorlar, birlikte oyun oynuyorlar, birlikte gülüyorlar. "Can kardeş" zaten projenin ismi. Biz başta Türkiye'deki yetimlerimiz olmak üzere dışarıdan da gelen, savaş bölgelerinden gelen, zorlu koşullardan yani çok daha güç koşullarda yaşayan yetimler var Türkiye'deki yetimlerden. O yetimlere de biz kapımızı açmış olduk. O yetimlerle bizim yetimlerimizi buluşturduk. O annelerle bizim annelerimizi buluşturduk. Yani hayata birlikte tutunma, zorluklarla birlikte baş etme ve geleceği birlikte inşa etmek, birlikte kurmak yolunda hep beraber olacağız."

"ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ GERÇEKLİKLERLE YÜZLEŞMELİ"

Üniversitelerdeki öğretim görevlilerinin ülkenin gerçeklikleriyle yüzleşmesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Bulut sözlerini şöyle noktaladı:

"Son ekleyeceğim şey üniversiteler, hocalar, sırça köşklerinden çıkıp toplumun, medeniyet yaşadığımız coğrafyanın sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeliler ve dışardan bizim için üretilmiş teorileri tabii ki bileceğiz fakat bizim gerçekliğimizle yüzleşmemiz lazım. Tarihimiz, medeniyetimiz bu medeni coğrafyamızda bugün yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel, dini sorunlarla daha yakından ilgilenmemiz lazım.

Üniversiteler ülkenin, toplumun deniz fenerleridir. Bu büyük ülkenin büyük üniversitelere ihtiyacı var. Büyük üniversite demek topluma ülkenin geleceğine yön veren dolayısıyla bu anlamdaki projelerin bu derin krizlerin yaşandığı bu tür projelerin gönüllülük esasına göre üniversiteler tarafından yapılıyor olması son derece önemli diye düşünüyorum."

 (FOTOĞRAFLI)