Ağaç yaşken eğilir… Geri dönüşüm bilincinin başlangıç noktası da çocuklar. Türkiye’nin üç ambalaj atıkları yetkilendirilmiş kuruluşundan biri olarak faaliyetlerini sürdüren PAGÇEV, eğitim misyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çevre ve geri dönüşüm yöntemleri konusunda çocukları bilgilendirmeyi amaçlayan PAGÇEV, Başakşehir Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı (ÇSÇ) işbirliği ile Çocuk Eğitimi ve Çalıştayları gerçekleştiriyor.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) ambalaj atıkları yetkilendirilmiş kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren PAGÇEV, yeşil bir gelecek için verdiği eğitimlerle çocuklara çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda PAGÇEV, Başakşehir Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile Çocuk Eğitimi ve Çalıştayı’nı düzenledi. Başakşehir ilçesindeki çeşitli okullardan öğrencilerin katıldığı çalıştayda, öğrencilere “çöp”ün anlamı, niteliği ve önemi konusunda bilgiler aktarıldı. Ayıca öğrencilere geri dönüşüm ve kaynakta ayrıştırma eğitimi de verildi.

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk LivingLab (Yaşam Laboratuvarı) atölyelerinde çocuklarla, ambalaj malzemelerini materyal olarak kullandıkları resim ve slogan çalışmaları yapıldı. Yaratıcılıklarının yanı sıra el becerilerini de geliştirmeye yönelik yapılan tüm faaliyetler, çocukların çevre ve geri dönüşüm konularındaki hassasiyetini ortaya koydu.

Başta çocuklar olmak üzere tüm bireylere çevre bilincinin kazandırılmasını sağlamayı amaçlayan Başakşehir Belediyesi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve PAGÇEV işbirliği ile yeni projelerde çalışmalar önümüzdeki süreçte de devam edecek. Planlanan çalışmalar arasında, öğrencilerle çevre ve geri dönüşüm konularında kısa filmler çekmek ve ev hanımlarına çevre ve geri dönüşüm konularında eğitim vermek yer alıyor. Pilot bölge olarak seçilen Başakşehir de başlayan etkinliklerin hızla tüm ilçe ve illere yayılması hedefleniyor.