BAHÇEŞEHİR Koleji,  Bilişim Medyası Derneği tarafından “En İyi Tabletli Eğitim, Kodlama Ve Robotik’’ ödülüne layık görüldü.

Ödül töreni, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beşiktaş Yerleşkesinde, Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arslantunalı ve BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ile Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı Integra öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Geleceğin eğitim metotlarını öğrencileriyle buluşturma hedefiyle yola çıkan Bahçeşehir Koleji'ne ödülü BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından takdim edildi.

Toplantıda konuşma yapan Bilişim Medyası Derneği Başkanı Musa Savaş, ileri teknolojiye yönelik yeni bir dünya düzeni kurulduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamda teknolojiyi tüketen değil, artık üreten konumunda olmamız gerekiyor. Eğitim metotlarının kapsamını geliştirmek, dünya standartlarına ulaşan sistematikler içeren bir programla yola devam etmek önemli. Ülkemizin geleceği için çocuklarımızın özellikle dil ve sayısal bilimler konularında eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiği aşikar. Dijital çağın gerekliliklerine ve dünya standartlarına uygun, ilgi çekici bilişim eğitim programları hazırladıkları için Bahçeşehir Koleji’nin çalışmalarını ilgiyle izliyoruz. Bu nedenle Bilişim Medyası Derneği olarak kendilerine bu özel ödülü layık gördük” dedi.

"GELECEĞİ KODLAMA, ROBOTİK VE 5G ŞEKİLLENDİRECEK"

Törenin ardından konuşan BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Geleceği kodlama, robotik ve 5G şekillendirecek. Biz de ülke olarak üreterek, turizmle, yaptığımız ihracatla belli bir seviyeye geldik. Artık bilgi üretme, elimizdeki bilgiyi kullanma ve bunu ihraç etme zamanı. Kendimizi ancak bilişimle aşacağız. Bunun bilincinde olarak gençlerimizi eğitmemiz çok önemli" dedi. 

Sosyal medyadaki Türkçe kullanımına dair gençlere bir de tavsiyede bulunan Dr. Sayan, "Kodlama eğitimi alan arkadaşlar bilir ki kodlamada komutun bir harfini bile yanlış yazarsanız o kod amacına ulaşmaz, çalışmaz. Biz de diyoruz ki gerek sosyal medyada gerek bilişimde kodları doğru yazalım, Türkçemizi doğru kullanalım ve bu şekilde doğru yazdığımız ve doğru kullandığımız ölçüde dilimizi kaybetmeyelim, dilimizi daha da geliştirelim" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZE DÜNYANIN KAPILARINI AÇIYORUZ"

Bugün doğan çocukların meslek edinme yaşına geldiklerinde günümüzdeki mesleklerin yüzde 60'ının olmayacağını dile getiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, "O yüzden önemli olan sadece bir meslek adına bir bilgi birikimine sahip olmak ve çocuklarımızı bu yönüyle kanalize etmek değil. Önemli olan çocuklarımıza, geleceğe hazır olabilecekleri becerileri kazandırmak. Bu beceriler içerisinde de sadece teknoloji kullanımı veya robotik kodlama temelli teknoloji üretimi değil aynı zamanda iletişim becerileri, dil becerileri elbette ki bunlarla birlikte akademik ve bilimsel alt yapıyla teknolojiye uyumlu her türlü beceriyi de kazandırabilmeniz mümkün oluyor. Bu anlamda biz öğrencilerimize hem Türkiye'de hem de dünyada bu kapıları açtığımızı, açmaya da devam edeceğimizi düşünüyoruz.

"TEMEL AMACIMIZ ANALİTİK DÜŞÜNME BECERİSİNİ GELİŞTİRMEK"

Temel amaçlarının öğrencilerine 21'nci yüzyıl becerileri kazandırırken aynı zamanda analitik düşünme becerilerini de geliştirmek olduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arslantunalı, "Analitik düşünme becerisi öğrencilerin problem çözme becerisini geliştiriyor. Hayatın her alanında karşımıza gelen problemlerin çözüldüğü gerçeği var. Çocuklarımıza ne kadar fazla analitik düşünmeyi tetikleyecek ögeler kazandırırsak, hayatta ilerlemeleri için de o kadar fayda sağlamış oluruz" dedi.

"KENDİMİZİ GELİŞTİRİRKEN DİĞER ARKADAŞLARIMIZA DA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ"

Henüz 13 yaşındayken Silikon Vadisi tecrübesi yaşama fırsatı bulduğunu belirten Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Berk Sürücü, "Orada bir ekiple birlikte birkaç şirket gezisi ve eğitim sürecinden sonra bir yarışmaya katılmıştık. 25-30 yaş ortalaması olan bir ekipte 13 yaşında olmamıza rağmen genç girişimciler ödülü kazanmıştık. O günden sonra teknolojinin küçük yaşlardan itibaren öğrenilmeye ve üretilmeye başlanması gerektiğini fark ettim. Şuanda da okulda 3646 Integra olarak robotik takımında aktif faaliyet gösteriyorum. Biz First Robotics Competition adındaki FRC Yarışmasına katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl takımımız ilk defa Chairman's Award'ı alan Türk takımı oldu. Bu yıl aynı ödülü yeniden kazandık. Ardından Dünya Şampiyonasında 4 bin aktif takım arasından ilk üçe girmeyi başardık. Kendimizi geliştirirken aynı zamanda ülkemizdeki diğer arkadaşlarımıza da bu işi yaymak istiyoruz. Dolayısıyla bu tür ödüllerle de bu amaca doğru bir adım atmış oluyoruz, bu nedenle çok mutluyuz" diye konuştu.

5 YAŞINDAN İTİBAREN KODLAMA DERSLERİ

Bahçeşehir Koleji okul öncesi eğitim programları içinde yer alan Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler 5 yaşından itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Bahçeşehir Kolejinin sunduğu dijital eğitim sistemi içerisinde; dijital ders anlatımları, dijital ders planları, dijital ders materyalleri, dijital ansiklopediler, dijital ders kitapları, interaktif çalışmalar yer alıyor. Öğrenciler, tabletli sınıflarda dijital eğitim ortamlarında öğrenerek ve yaşayarak eğitim alıyor. Tablet kullanarak; multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ve simülasyonlarla yaşayarak öğreniyorlar.

(FOTOĞRAF)