BAHÇEŞEHİR Üniversitesi (BAU), bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla “Bilime Saygı Ödül Töreni” düzenledi.

BAU Beşiktaş kampüsünde gerçekleşen programa BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve BAU akademik ve idari personeli katıldı.

Törende açılış konuşması yapan BAU Rektörü Prof Dr. Şenay Yalçın şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi bu yıl 18’inci yılını doldurdu. Bugünlere ulaşmış olmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Önceliğimiz her zaman eğitim öğretim sisteminin en ileri seviyede olması oldu. Tıp ve Mühendislik Fakültesi laboratuvarının daha iyi olması ve yeni laboratuvarların açılması için çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin de bu doğrultuda tüm emeklerini ortaya koyarak çalıştığına şahit oluyorum. Bu özverili çalışmaları sonucunda aldıkları ödüllerden ötürü tüm akademisyenlerimiz kutluyorum.”

Yalçın’ın ardından açılış konuşmasını yapan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise şöyle konuştu:

“Bir kişi bir yerde 15 yıl çalışabiliyorsa orada bir kültür oluşuyor. Bu kültürü güçlü ve kalıcı yapan tek faktör akademisyenlerdir. 18 yıldır kurumumuzun geldiği noktayı bizimle birlikte dünya takip ediyor. Tüm bu sonucu sizler başardınız. Sizlere minnettarım. Hangi alana bakarsanız bakın bilimin önemi gün geçtikçe artıyor. İnsanlığın en büyük sorunu yoksulluk, adaletsizlik. Biz ne yapmalıyız ki bunlara son verelim. İnsana dokunacak işler yapmamız lazım. Bunu düşünerek hareket etmemiz lazım. Birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunun çözümüne katkı sağlayan bilim insanlarımızı gönülden tebrik ediyorum.”

Programda, BAU ailesine bu yıl katılan 24 akademisyene cüppe takdimi, akademik unvanında yükselme olan 28 akademisyene atkı ve belge takdimi, BAU’da 10’uncu yılını dolduran 90 akademisyene ve 15’inci yılını dolduran 14 akademisyene teşekkür ve plaketleri verildi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Bozbura’ya “Türkiye Entelektüel Sermaye Derneği “ çalışmaları ile Türkiye’ye girişimcilik ve inovasyon alanında sağladığı katkılar ve kariyer planlaması kapsamında 2 milyon gence AB paydaşlığında yaptığı ”Career Tree Project” çalışmalarından ötürü BAU Toplumsal Fayda Ödülü ve 2015- 2016 akademik yılında BAU’da en fazla bilimsel araştırma ve makale yapan, TUBİTAK, TUBA ve çeşitli bilim çevrelerinde BAU’yu başarıyla temsil eden, bu alanda yaptığı çalışmalarda büyük başarı gösteren Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı’na BAU Bilime Katkı Ödülü verildi. BAU Onur Ödülü’ne ise ülkemizin dünyada tanıtımına ve bilinirliğine büyük katkılar sağlayan, yayınları, kitapları ve bilimsel çalışmalarıyla toplumsal yaşama, eğitime, ülke ekonomisine yön veren BAU’nun Osmanlı ve Türk Tarihi Uygulama ve Araştırma Genel Koordinatörü ve Tarih Yüksek Lisans Program Koordinatörü Prof. Dr. Heath Lowry layık görüldü.

(FOTOĞRAF)