İSTANBUL, () İSTANBUL Yeni Yüzyıl Üniversitesi (İYYÜ) ’Bilim Günleri’ başladı. Bu yıl üniversite tarafından 6'ıncısı düzenlenen 'Bilim Günleri'nde öğrenciler hazırladıkları projelerini sözel ve poster olarak sunumlarla diğer öğrencilerle paylaştılar.

"DÜŞÜNMELERİNİ SAĞLAYAN BİR ETKİNLİK"

Bilim Günleri'nde konuşanİstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfoğlu,bu günlerin amacının çocuklara düşünmeyi, analiz etmeyi, pozitif anlamda yargılamayı ve değerlendirmeyi öğretmek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 100 bildirinin sunum ve poster şeklinde verildiğini açıklayan Prof. Dr. Kalfoğlu, "Bilim Günleri'nde öğrencilerin ufuklarını açmak için, başarı ödüllü akademisyenler de bildiri yayınladılar." dedi.

Bilim Günleri hakkında Prof. Dr. Kalfoğlu şunları söyledi:

"Bu özellikle öğrencilerin ürünlerini, öğrencilerin düşüncelerini, öğrencilerin projelerini diğer öğrencilere ve de hocalarına sunma avantajı verilen bir proje. Biz bunu yıllardır yapıyoruz. Kuruluşundan beri üniversitenin kuruluşundan beri böyle bir etkinlik içerisine giriyoruz ve bu bize çok gurur veriyor. Çünkü evet üniversiteler çocuklarımıza meslek edinmeleri için yardımcı oluyorlar ama esas önemli olan düşünmelerini sağlayabilmek. Biz de bu yolla onların düşüncelerini kâğıda dökmelerini, projelendirmelerini ve de araştırmalarını ve insanlara bunları sunmalarını sağlıyoruz. Bu ne demek? Değerlendirilebilmek demek. Değerlendirilebilmekte son derece önemli bir şeydir. Bilim Günleri'nin esas amacı bu, çocuklarımıza düşüncelerini sunabilme rahatlığını sağlamaktır."

BİRÇOK FARKLI DALDAN ÇALIŞMA VAR

Bilim Günleri'nde aklınıza gelebilecek her türlü bilimin çalışması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kalfoğlu ne tür çalışmalar sunulacağını da şöyle açıkladı:

"Bu yıl bize müzik, interdisipliner çalışma, iletişim ile güzel sanatlar nasıl bir araya gelir, eczacılıkla güzel  sanatlar nasıl bir araya gelir ve çalışır ve nasıl bir şey üretirler gibi birtakım insanların aklına gelmeyecek şekilde çalışmalar mevcut olduğu gibi üniversitemizin yoğunlaştığı ve özel bir çalışma alanı olarak iddialı olduğu iş sağlığı ve güvenliği konusu da bu kongrede çok ciddi yer alan bir şey. Yüksek lisans öğrencilerimizin yapmış olduğu birtakım çalışmalar burada yoğunlukta ve de bu sunumlar önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu arada önemli projelerini, hocalarımız da öğrencilerimize aktarma fırsatını buluyorlar. Bu şekilde ödüllü bir Meme Operasyonu veya Meme Manipülasyonu şekli ödüllü bir hocamız tarafından öğrencilerimize aktarılacak bu şekilde çocukların ufukları genişleyecek ve kendi kapasitelerinin nereye kadar varabildiğini bizler de görmüş olacağız."

KONGRENİN HER ŞEYİNİ ÖĞRENCİLER HAZIRLIYOR

Kongrede öğrencilerin her şeyi kendileri hazırlayarak çalışma hayatına dair de bir şeyler öğrendiğini söyleyen Prof. Dr. Kalfoğlu, "Bir de çok önemli bir şeyi eklemek isterim. Bu kongrenin düzenlemesinin tamamı öğrenci tarafından yapılmıştır, her şeyiyle. Bu da tabi bir yönetim organizasyon ve ortaya çıkarma kapasitesi kazandırıyor çocuğa. Yani sponsor aramadan izin almaya, yaka kartı bulmaktan kitapçık dizaynına kadar tamamı öğrenci tarafından yapılmıştır" dedi.

(FOTOĞRAFLI)