Beyazıt Ford Otosan okulunun 5-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yusuf Kartal gözetiminde Çanakkale gezisi gerçekleştirdi.

04 Haziran- 06 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen gezide öğrenciler tarihin en büyük destanının yazıldığı Çanakkale'yi yerinde görme imkanı buldular.

Öğrencilerin ilk durağı Çanakkale Şehitler Abidesi oldu. Ardından eski adı Kitre olan Alçıtepe Köyün’den geçerek Çanakkale Savaşları sırasında dünya askerlik tarihinin en kahraman birliği 57. Piyade Alayı şehitlerimizin anısına, T.C Kültür Bakanlığı'nca 1994 yılında yapılan 57. Alay Şehitliğini ziyaret ettiler. Kahramanlıkları destanlaşan ve tümü şehit olan, 57. Alay'ın hikayesinin anlatılması ile öğrenciler duygusal anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale savaşının izlerini bir bir inceleme fırsatı bulan öğrenciler konaklamak üzere Behramkale'ye geçtiler.

İkinci gün sabah kahvaltısının ardından güneşin ve denizin tadını çıkaran öğrenciler öğleden sonra kültür tarihimizde önemli bir yeri olan Behramkale’yi( Assos) gezdiler.

Beyazıt Ford Otosan'ın öğrencileri, dönüş yolunda ise tarihin başka bir penceresinden baktılar. Truva Savaşlarının yapıldığı Antik Kenti ve Truva Atı’nı yerinde gördüler.

Yöresel tadları da tatma imkanı bulan öğrenciler zevkli bir yolculukla Tekirdağ üzerinden gece yarısı İstanbul'a geri döndüler.

5-A sınıfının öğretmeni Yusuf Kartal, Çanakkale gezisi ile hem başarıyı ödüllendirmek hem de öğrencilerin tarihlerini yerinde görerek bilgi sahibi olmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyleyerek bu gezinin hepimiz için önemli bir hatıra olacağına inanıyorum, dedi.