Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Salonu’nda Sarıyer’i baz alarak proje hazırlamak isteyen Rice Üniversitesi Yardımcı Dekanı İpek Martinez, Profesörler Dr. Nia Georges, Dr. Clark Haptonstall, Yardımcı Direktör Abbey Godley, Program Asistanı Giray Özşeker ve 22 öğrenci ile bir araya gelerek, Sarıyer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Global Urban Lab programı kapsamında Houston ile İstanbul’u karşılaştıran projeler üreten öğrenciler bu yıl Sarıyer’i yakından incelemeye karar verdiler. Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Genç, Sarıyer’in Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin merkezi olduğunu ve bu nedenle üniversite kenti sayıldığını belirtti. Kendisini büyük bir dikkatle dinleyen genç beyinlere Sarıyer Belediyesi’ni anlatan Başkan Genç, “Belediye olarak paylaşımcılığı önde tutarak, sivil toplum kuruluşları ile özellikle bir takım işleri yapmaya çalışıyoruz. Yaşamı kolaylaştırmak ve geleceğe yönelik yaşamı kurmayı temel olarak alıyoruz. Sarıyer’in hiçbir köşesini bir diğerinden ayırmadan her noktasına ulaşabilecek oranda hizmetler götürüyoruz. Geleceği planlamaya çalışıyoruz. Planlı büyümesini hedefliyoruz. Yaşamın içinde kim varsa herkesle birlikte olmaya, yarını birlikte kurmaya hedeflenmiş durumdayız. Kalkınma planı hazırladık. Bu plan doğrultusunda bölgenin yarınki yaşama hazırlama çalışması kapsamında sürdürülebilirlik, eko şehirler, yeşil şehirler ve her şeyin maksimum tasarrufu ile beraber kullanıldığı yapılanmalar, kentleşmeler ve dönüşümler yapma hazırlığı içindeyiz” dedi.

“Üniversiteler en önemli çözüm ortağımız”

Çözüm ortaklarının başında üniversitelerin geldiğini ifade eden Genç, “Üniversitelerle günün gelişen teknolojiyi ve gündemi çok yakinen takip etme şansımız var. Birlikte teknik ve sosyal anlamda ortak projeler yapıyoruz, yarına yönelik çok önemli kararlar alıyor, alınan kararları da yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Sosyal yaşam içinde çok önemli projeler yapıyoruz. Engelliler ile ilgili yaşamlarını kolaylaştırmak için çok önemli projelerden biri de Koç Üniversitesi ile birlikte EÇADEM’i hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında Rice Üniversitesi öğrencileri, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve birim müdürlerinden kentsel gelişme, sağlık hizmetleri, taşımacılık, sürdürülebilirlik, spor ve kültürel kimlik alanlarında sorularını sorarak, projelerini tamamlamak için cevaplarını not aldılar.