Turgay İPEK/AĞRI, ()-BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın Ağrı'da canlı yayın sırasında Türkiye'ye tanıttığı, burs müjdesi verdiği ve birlikte iftar açtığı Ağrılı Marya Polat, çifte mutluluk yaşadığını söyledi.
Valilik tarafından 21 Haziran günü Lütfi Yiğenoğlu Stadı'nın çimlerinde verilen iftar yemeğine TEOG birincisi olarak katılan Marya Polat'ın (14) hayatı, bir anda değişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın iftar yemeğinde tebrik edip tablet hediye ettiği Marya Polat unutulmaz bir gün yaşadığını belirtti. Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Mehmet Melik Özmen Ortaokulu öğrencisi olduğunu kaydeden Marya Polat, TEOG'da 120 soruya 120 doğru cevap vererek birinciler arasında yer aldığını, babasının inşaat işçisi, annesinin ev kadını, kendisini de 6 kardeşin en büyüğü olduğunu söyledi.
Başbakan Binalı Yıldırım'ın canlı yayında Türkiye'ye tanıtması ve kürsüye davet ederek toplu açılış kurdelesini birlikte kesmelerinden dolayı çok heyecanlandığını aktaran Marya Polat, duygularını şöyle ifade etti:
"Benim için unutulmaz bir gün. TEOG birincisi olmaktan dolayı mutluyum, sevinçliyim. Kendimi sürekli derse vermedim, film izledim, oyun oynadım. Hem kendi çabam hem de öğretmenlerimin destekleriyle bugünlere geldim. Şunu gördüm ki hiçbir şey imkansız değil. Çapa Fen Lisesi'ni bitirip, Çapa Tıp Fakültesi'ne geçmek ve sonrasında beyin cerrahı olmak istiyorum. Başbakanımız bana müjdeli bir haber verdi. Bütün eğitim masraflarım işadamı İbrahim Çeçen tarafından karşılanacakmış. Bu çok güzel bir haber. Arkadaşlarıma tavsiyem, çalışsınlar ve öğretmenlerinin öğütlerini dinlesinler." 
İftara katılan Mehmet Melik Özmen Ortaokulu'nun müdürü Nurullah Özden ise Polat'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirerek, "Kendisinden bunu bekliyorduk. Umudumuz yeni Marya'ların Ağrı'dan çıkmasıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI