2013-2014 eğitim- öğretim yılında “Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans Programı”nı hayata geçiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, kısıtlı zaman ya da coğrafi koşullar nedeni ile bu eğitime katılamayacaklar için programın online versiyonu olan, uzaktan eğitim yüksek lisans programı da oluşturdu. BİLGİ’nin hedefi bu tarz programların sayısını giderek artırmak…

Programda güncel uzaktan eğitim yöntemleri ve araçları kullanılarak genişletilmiş imkanlarla sunulan dersler, Türkçe olarak veriliyor.

Hızla değişen dünyada iş piyasasının ihtiyacı olan insan kaynağının niteliği de değişiyor. Bu farkındalık ile yüksek lisans programlarını iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte geniş bir yelpazeye yayan İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Bankacılık ve Finans Yüksek Lisans” ile “Bankacılık ve Finans Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı” oluşturdu.

“Bankacılık ve Finans Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı”, günümüzde finans kesiminin yoğun çalışma temposu dikkate alındığında sektörde çalışmakta olan veya çalışmayı hedefleyenlerin kampüs içi yüksek lisans eğitimine erişimini zaman kısıtları veya coğrafi koşullardan bağımsız olarak mümkün kılmak üzere hayata geçirildi.

Bankacılık ve Finans Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı’nın uluslararası finans merkezi olma hedefi ile hızla büyüyen Türkiye finansal piyasalarında ortaya çıkan yeni fırsat ve riskleri değerlendirebilecek yüksek nitelikli uzman ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden BİLGİ Bankacılık ve Finans’ın yeni direktörü Prof. Dr. Kerem Şenel, “Özellikle dünyadaki ekonomik kriz sonrası ve rekabetin arttığı bir dönemde finans alanında çalışanlar için yüksek lisans sahibi olmak daha da önem kazandı” dedi. Şenel, BİLGİ olarak hedeflerinin bu tarz programların sayısını giderek artırmak olduğunu da söyledi.

Bankacılık sektörü için uzman yöneticiler yetişecek


Finansal piyasaların dinamizmi özellikle bankacılık sektöründe ürünler ve hizmetler bakımından sürekli değişimi zorunlu kılıyor. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan bankacılık sektörünün de bu gelişmeleri anlayabilecek uzmanlara ihtiyacı var. Bu doğrultuda hayata geçirilen “Bankacılık ve Finans Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı”, içerik olarak sadece finans teorisi değil aynı zamanda bankacılık uygulamaları, risk yönetimi, türev araçlar, operasyonel prosedürler, mevzuat ve stratejik yönetim ile ilgili konuların bankacılık sektöründe üst düzey yönetici olarak faaliyet göstermiş ya da göstermekte olan profesyoneller tarafından aktarıldığı bir ders örgüsü sunuyor. Öğretim kadroları sadece akademisyenleri değil aynı zamanda iş dünyasından uzmanları da kapsayan programda, güncel uzaktan eğitim yöntemleri ve araçları kullanılarak genişletilmiş imkanlarla sunulan dersler Türkçe olarak veriliyor.

Yüksek lisans rekabet gücünü artırıyor

1996 yılında kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, 40’ı aşkın lisansüstü programı ve uzmanlaşma alanı, 3.750 mezunu ve2.900 öğrencisiyle Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en büyük olma özelliği taşıyor. Bu süregelen başarının ardında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin güçlü akademik altyapısının hak edilen ünü kadar, ülkenin ve dünyanın değişen şartlarına uyum sağlayabilmiş dinamik karakteri de bulunuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ege Yazgan, ekonomik kriz dönemlerinde yüksek lisans eğitiminin rekabet gücünü artırdığını dile getirirken; İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat da, lisansüstü eğitimin kariyer planlamasının en kritik unsurlarından birine dönüştüğünü dile getirdi.