MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz 15 Temmuz'ları unutmayacağız, unutturmayacağız. Nesilden nesile bu aziz milletin canı pahasına, kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki bu şuurla, bu bilinçle evlatlarımız yetişsin" dedi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yıllık istişare toplantısı Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Oteli'nde yapıldı. 3 gün sürecek toplantının açılışına Bakan İsmet Yılmaz'ın yanında Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı Genel Başkanı Birol Akgün, vakıf mütevelli heyeti ve üyeler katıldı. Bakan Yılmaz, 15 Temmuz'un milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunu gösteren gün olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu millet bir olursa, omuz omuza verirse aşamayacağı hiç bir engel yoktur. Yine 15 Temmuz'un en önemli mesajı bundan sonra tekrar böyle bir faaliyette bulunmak isteyenlere verilmiş en güzel mesajdır. Elinizde hangi silah olursa olsun, hangi planı yaparsanız yapın haksız olduğunuz sürece bu ülke insanı karşısında mesafe almak, başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz 15 Temmuz'ları unutmayacağız, unutturmayacağız. Nesilden nesile bu aziz milletin canı pahasına, kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki bu şuurla, bu bilinçle evlatlarımız yetişsin. İnsan niçin yetişir? İnsan sadece kendisi için yaşamaz.

Vatanı için, milleti için, bayrağı için ve değerleri için yaşar. İşte 15 Temmuz'da bu aziz millet bunları gösterdi. 15 Temmuz bu milletin kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz bu milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunu gösterdiği gündür.

15 Temmuz, vatan sevgisinin sadece kuru bir sözle kalmadığının, adeta topların namlusunun içinde cenneti görenlerin isimlerinin tarihe yazıldığı gündür. 15 Temmuz bizleri daha da güçlendirmiştir. Birliğini beraberliğini artırmıştır.

Duamız odur ki Allah bu milletin birliğini, dirliğini daim etsin. Bizi 21'inci yüzyılda esenliğe kavuşturacak olan bu birliğimiz ve dirliğimizdir."

1 YIL İÇİNDE 20 ÜLKEDE 20 OKUL

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki 4 okulunda eğitim verildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye Maarif Vakfı'nın mütevelli heyetinin oluşturulma tarihi 2016 Eylül. Kaç ay geçti? 10 ayda ulaştıkları noktayı ben büyük bir başarı olarak görüyorum. 4 ülkede şu an faaliyetlerimiz var. Orada Türkiye Maarif Vakfı'nın bayrağı dalgalanmakta.

Türkiye Maarif Vakfı okulları adı altında mezun vermeye de başladık. 4 ülkede eğitimimiz devam ediyor. 11 ülkeyle daha anlaştık. Önümüzdeki dönemde 1 yıl içerisinde 20 ülkede 20 okulda Türkiye Maarif Vakfı okulları devrede olacak."

Toplantının açılış programının ardından vakıf üyeleri basına kapalı olarak gerçekleştirilecek 3 günlük oturumlarda vakfın yol haritasını belirleyecek.