Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde okulları Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesi nedeniyle 4 gün eylem yapan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin bina sorununun çözülmesi için talimat verdi.
Orhangazi Mahallesi'ndeki Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okulun Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine tepki göstermişti. Barbaros Anadolu Lisesi'ne taşınmalarına karar verilen öğrenciler, geçen hafta velileri ile birlikte okullarından ayrılmayıp eylem yapmıştı. Öğrenciler, kararın değişmemesi üzerine 4'üncü gün gözyaşları içinde okullarını terk edip Barboros Anadolu Lisesi'ne giderek eğitime başlamıştı.
Çocukları için ayrı bir bina isteyen Okul Aile Birliği üyeleri, sorunun çözülmesi için Ak Parti İl Başkanlığı ile birlikte ilgili kurumları ziyaret etti. Akçoca Sosyal Bilimler Lisesi konusu, dün Düzce Milletvekili olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye aktarıldı. Bakanlıkta yapılan toplantıya Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer katıldı.
Daha önce Düzce ziyaretinde öğrencilerin velilerini de dinleyen Bakan Özlü, yerel yöneticilerden sorunu çözmelerini istedi. Bakan Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce heyeti ile bakanlığımızda gerçekleştirdiğimiz toplantıda Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin sorunlarını ele aldık. Konunun çözümü için İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne gerekli talimatı verdim" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ise bina sorununun çözülmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI